ANNONS

En person gripen för pizzeriamordet

arlanda
Den 20-årige mannen som greps har varit anhållen i sin frånvaro sedan januari.
En person som var anhållen i sin frånvaro, misstänkt för pizzeriamordet i RInkeby, tidigare i år, greps på Arlanda under onsdagen. Ett misstänkt mordförsök i Kallhäll under onsdagkvällen, en person fördes till sjukhus och en är gripen. Här är nattens och morgonens stora händelser.
ANNONS

En person gripen på Arlanda

En man som varit anhållen i sin frånvaro, misstänkt för ett mord i Rinkeby den 8 januari,  greps på Arlanda under onsdagen, rapporterar Aftonbladet. Mannen som greps var inblandad i det så kallade pizzeriamordet där en man sköts i huvudet. Mannen greps av polisen vid 13:09 under onsdagen och ska nu förhöras.

– Han är gripen och medtagen till polisstationen, säger Åsa Wallentin på polisen i region Stockholm till Aftonbladet.

Misstänkt mordförsök i Kallhäll

Under onsdagskvällen larmades polisen till en lägenhet i Kallhäll, Järfälla kommun. Där hittade polsien en skadad man som fördes till sjukhus. Platsen spärrades av för teknisk undersökning och en boende säger till Aftonbladet att det ska ha varit väldigt blodigt. En person greps på plats och är misstänkt för mordförsök,

– Grunden för gripandet kan jag inte svara på, men personen greps på platsen av patrullen, säger Pontus Sandulf,  vakthavande befäl hos polisen till Aftonbladet.

ANNONS

Grovt rån i Djursholm

Vid klockan ett i natt skedde ett grovt rån där tre gärningsmän, sannolikt beväpnade stal ett fordon och värdesaker.

–  Det pekar på att det var tre stycken inblandade i rånet men man kan inte vara helt säker, kan ha funnits personer som väntat utanför, säger Lars Byström, polisens presstalesperson.

Farsta strandbad täckt med fågelbajs

Vid Farsta strandbad har det samlats väldigt mycket gäss i år. Och de bajsar.  Till Mitt i säger Jan Ekman, parkingenjör på Farsta stadsdelsförvaltning att det är ett problem och att han aldrig varit med om så mycket tidigare. Stadsdelförvaltningen försöker få bukt med problemen men att det är svårt.

–  Vi har haft sommararbetare som har varit och plockat fågelspillning, men det är så mycket att de helt enkelt inte hinner med, säger Jan Ekman.

Kriminaliteten på Plattan ska störas bort

I en lokal i Kulturhuset har City i samverkan, polisen och Stockholms stad samlats för att tillsammans jobba för ett tryggare och säkrare Sergels torg.  I lokalaen samlas socialtjänsten, ordningsvakter och polisen för att öka samarbetet mellan varandra.

– Samverkan är inte att alla ska göra samma sak, utan tillsammans använder vi varandras unika resurser och kompetenser, säger Göran Hägglund, tillförordnad chef för ungdomsjouren till SVT Stockholm.

De har tillgång till lokalen fram till slutet av augusti och kommer att arbeta fram till dess för ett säkrare city.

– Både i Sverige och internationellt har man sett att om ett sådant här område är riktigt populärt och riktigt trivsamt för de allra flesta då stör det också på ett positivt sätt ut kriminalitet, ordningsstörningar och missbruk, säger kommunpolisen Fredrik Wallén till SVT.

Lung trafikmorgon

Vid kvart i nio var det en person som ledde sin motorcykel på Essingeleden men i övrigt har det varit en lugn trafikmorgon.

Och så till sist vädret

Enligt SMHI så kommer värmeböljan att fortsätta även under dagen. Det kan bli upp till 31 grader och solen ska skina hela dagen.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.