ANNONS

Oklart varför tornet rasade under show

Olycka kulturfestivalen aquanauts
Sex artister föll i vattnet när ställningen de var uppe i rasade.
Olycka i Strömmen på Kulturfestivalen.
Mitt i:s reporter var snabbt på plats i Gamla Stan när olyckan skedde.
Ställning föll i vattnet på Kulturfestivalen igår kväll och smutsigt i valspurten med flera fall av sabotage mot affischer. Dessutom skriver vi om en japan som tog fikapaus i Stockholm – för 106 år sedan. Det här är morgonkollen.
ANNONS

Flera personer föll i vattnet vid olycka

En byggställning som stod på en ponton i Strömmen i centrala Stockholm har gett vika och rasat i vattnet. Olyckan inträffade vid 22-tiden under Cirkus cirkörs föreställning Aquanauts. Enligt Stockholm stad befann sig sex artister uppe i tornet då det rasade. Samtliga hamnade i vattnet, men kunde snart plockas upp.

En av artisterna fick ett mindre skärsår. De andra var oskadda, uppger Stockholm stad.

En teknisk utredning pågår för att få klarhet i vad det var som gick snett. Det är oklart om Aquanauts show kommer kunna hållas som planerat i dag fredag.

Dödförklarade fel person på äldreboende i Nacka

En läkare dödförklarade en person som fortfarande levde, på ett äldreboende i Nacka. Det rapporterar SVT Stockholm.

Misstaget upptäcktes cirka två veckor senare av anhöriga och enligt dem har händelsen fått konsekvenser för både dem och den levande patienten.

Misstaget ska ha skett genom att läkaren blandade ihop personens journal en man som avlidit, då deras namn var snarlika.

Inspektionen för vård och omsorg riktar kritik mot läkaren som utfärdade dödsbeviset. De menar att läkaren brustit i sin noggrannhet och omsorg.

ANNONS

Högerextremister sätter upp falska M-affischer

Det ser ut att bli riktigt smutsigt i valspurten. På flera håll i Stockholm har valaffischer rivits ner, men det slutar inte där. Klotter och påmålade kulhål genom ögonen har setts på affischer med statsminister Stefan Löfven (S).

Högerextremister har även satt fejkade M-affischer med falska budskap runt om i länet, bland annat i Väsby och i Täby.

Fikakalas i Sollentuna blir japansk TV

För 106 år sprang Shiso Kanakuri i martatonloppet under OS i Stockholm. Men halvvägs till mål tog krafterna slut och han gav upp, men eftersom han aldrig meddelade avhoppet spreds myten om japanen som försvann.
I själva verket satt han och fikade hemma hos en familj i Sollentuna. Nu blir hans historia filmatiserad i en japansk tv-serie som spelas in på Stockholm Stadion under veckan.

Lugnt i trafiken under morgonen

Just nu rapporterar P4 att flera pendeltåg är inställda mot Älvsjö/Märsta på grund av personalbrist. Mer info finns på sl.se.

I kollektivtrafiken har det flaggats för att kan bli lite störningar på röd linje, på grund av en urspårning som ska ha skett under natten. Men i skrivande stund är det inga större förseningar. Det rapporterar P4 Stockholm.

Förövrigt är det väldigt lugnt i trafiken hittills under morgonen. Det kan dock bli trångt i centrala Stockholm under dagen, på grund av den pågående kulturfestivalen.

… och så vädret

Idag kan bli den sista sommardagen. Temperaturerna kommer ligga mellan 24-27 grader i Stockholm, innan en kallfront drar in söderifrån.

Det kommer tidvis vara luckor i molnen. Sent i eftermiddag eller kväll kommer passerande regn eller åskskurar som kan vara kraftiga.Varmast kommer det vara längs kusten. I natt blir det uppklarnande, lokal dimma med temperaturer på 9-12 grader, enligt SMHI.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.