ANNONS

Personlig assistent köpte knark med kund

knarklangare
Personlig assistent tvingades följa med sin kund för att köpa narkotika.
En personlig assistent i Stockholm tvingades följa med sin brukare på natten för att köpa narkotika. Enligt arbetsgivaren ingick det i arbetsuppgifterna. Här är nattens och morgonens nyheter.
ANNONS

En personlig assistent i Stockholmsområdet tvingades följa med sin brukare för att köpa narkotika, uppger tidningen Kommunalarbetaren.

I en anmälan till Arbetsmiljöverket skriver skyddsombudet att brukaren ville åka och köpa narkotika mitt i natten och att assistenten skulle följa med. Arbetsgivaren har påstått att det ingick i den personlige assistentens arbetsuppgifter.

Arbetsmiljöverket förbjuder inköp av narkotika och har anmält företaget till Inspektionen för vård och omsorg (IVO).

Kommunanställda: Hot tas inte på allvar

Efter händelserna då två kommunhus i Tensta och Lunda sattes i brand och en lokal för avhopparverksamhet besköts, säger kommunanställda i Spånga-Tensta att chefer där under lång tid inte tagit hot mot personal på allvar, rapporterar SR P4 Stockholm.

– Att få skällsord tillhör vardagen men när de säger att de ska mörda en eller bränna upp förvaltningen finns det ingen stöttning alls från cheferna, säger en anställd.

– Det var en nyhet för mig och det är inte min upplevelse. Men hot och liknande frågor är jätteviktiga frågor som vi måste hantera, säger Per Kjellander, stadsdelsdirektör i Spånga-Tensta till Sveriges Radio.

Det kan avgöra om Stockholm får vinter-OS

Tidigare i veckan blev det klart att Stockholm är en av tre slutkandidater som kan få vinter-OS 2026. Debatten har nu börjat om det är realistiskt och vad folk vill ha. Enligt SVT:s expertkommentator Jacob Hård är två stötestenar om det finns politisk majoritet, och om det kommer att ses som nackdel att spelen i Stockholm skulle bli geografiskt utspridda.

– Nu säger ju IOK numera att det är ok, men vi får väl se när det kommer till kritan, säger Jacob Hård i SVT.

ANNONS

Hammarby bandy riskerar licens

Hammarby IF bandy är en av tre bandyklubbar som ännu inte beviljats elitlicens.

– Vi har gett Hammarby IF gult kort vilket betyder att de måste uppfylla våra ekonomiska krav, säger ordföranden för licensnämnden, Göran Ersmark till SR Stockholm.

Hammarby har under några år haft en ansträngd ekonomi och varit nära att inte uppfylla de ekonomiska kraven för att få elitlicens. Licensnämnden lämnar sitt definitiva besked senast den 1 april.

Trafiken

Kollektivtrafiken gick i princip som vanligt vid 6-tiden. I övriga trafiken inga större störningar.

Vädret

I dag blir det molnigt och fortsatt varmt för årstiden, 11-15 grader, spår SMHI. Inget större behov av balaklava eller expeditionsparkas alltså.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.