Planerat boende för nyanlända brann i natt

Morgonkollen, lördag.
Ett barackboende som skulle användas för nyanlända brann i Nacka i natt. I Morgonkollen kan du också läsa om balkongboomen i innerstan och att Lady Gaga tvingas ställa in sin konsert i Globen.

Baracker brann i Nacka

Strax före klockan 02 i natt fick räddningstjänsten larm om en brand på Älgö i Nacka. Det var baracker, som planerats för nyanlända, som brann.

Som mest arbetade ett tiotal enheter från fem stationer med branden, uppger räddningstjänsten.

Tidigt på morgonen hade räddningstjänsten branden under kontroll. Eftersläckningsarbetet kommer dock att pågå under morgontimmarna.

Enligt räddningstjänsten har barackboendet omfattande brand- och rökskador. Exakt vad som orsakade branden återstår att utreda men enligt räddningstjänsten startade branden utvändigt. Ingen person kom till skada i branden.

9 av 10 får bygga balkong i innerstan

Nybyggda balkonger på äldre fastigheter blir allt vanligare i Stockholms innerstad. Mitt i:s genomgång visar att staden beviljar bygglov i 9 fall av 10 men att processen kan bli lång om beslutet överklagas.

Lady Gaga ställer in

Den 15 februari skulle Lady Gaga ha spelat i Globen. Men nu ställs konserten in liksom övriga planerade konserter i Europa som ingick i hennes världsturné.

Det är andra gången på raken som Lady Gaga tvingas ställa in en konsert i Stockholm. Samma sak hände i oktober förra året.

Flera medier rapporterar att orsaken till den inställda konserten är att Lady Gaga lider av fibromyalgi.

Kallt och klart väder att vänta

Vinterkylan håller i sig. Måndagen bjuder enligt SMHI på klart väder och temperaturen stiger aldrig mer än till minus 4 grader mitt på dagen. Ingen nederbörd är att vänta.