Fler p-platser efter att avgift införts

5238-stockholm
Nya parkeringsavgifter har lett till fler lediga platser i söderort, en man har gripits misstänkt för dödsskjutning och rånare hotade butikspersonal med skruvmejsel.

En man gripen för dödsskjutning

I går vid lunchtid sköts en person i en bil av någon i en annan bil på Bällstavägen i Bromma. Den skottskadade mannen avled av sina skador. I går kväll greps en person i Sigtuna misstänkt för mordet. Enligt uppgifter till Aftonbladet ska mannen ha gripits på Arlanda flygplats.

Rånare hotade butikspersonal med skruvmejsel

En ensam rånare kom in i butiken i Trollbäcken, Tyresö och hotade personalen med en skruvmejsel. Rånet ska enligt polisen ha skett i går kväll vid 19.30-tiden och gärningspersonen fick med sig kontanter. Innan han flydde till fots i riktning mot Kumla skola. Ingen ska ha skadats.

Dans får fart på elevernas hjärnor

Inom tre år ska alla elever i Stockholms grundskolor ha 60 minuters rörelse varje skoldag. Tallkrogens skola är redan igång med ruscher på raster, danspauser på svenskalektioner och räkneövningar med armhävningar och hopprep.

– Då kommer blodet igång och man får väldigt mycket mer blod i hjärnan så att man kan tänka bättre, säger Hugo Beskow i klass 4B.

Fler lediga p-platser med avgifter

Nya parkeringsavgifter och boendeparkering har gett resultat i söderort. De boende tycker det är värt pengarna att slippa leta parkering.

– Tidigare fick vi åka runt länge och leta, nu får man alltid plats, säger Årstabon Louise Karlsson.

Sedan de nya parkeringsavgifterna infördes har staden fått i 48 miljoner kronor i p-avgifter för hela taxeområde 4. När hela parkeringsplanen är genomförd räknar staden med att få in 400 miljoner kronor om året.

Stockholmsderbyn i Svenska cupen

Lottning till Svenska cupen klar – och det blir flera Stockholmsderbyn över tabellgränserna att se fram emot.

Snö under förmiddagen

Enligt SMHI:s prognos ska snön falla över ett nollgradigt Stockholm under förmiddagen. Efter lunchtid kommer temperaturen att sjunka till som kallast minus fem grader i kväll.