ANNONS

SMHI varnar för plötslig ishalka i Stockholm

Varning för ishalka – ta det försiktigt på vägarna nu på morgonen.
Varning för ishalka – ta det försiktigt på vägarna nu på morgonen.
SMHI går ut med en klass 1-varning för plötslig ishalka på fredagsmorgonen. Dyrbar konst räddades undan storbranden vid Stureplan och skola i Bagarmossen får kritik för att dela upp barn efter kön.
Här är nattens och morgonens händelser i Stockholm.
ANNONS

SMHI har gått ut med en klass 1-varning för plötslig ishalka i Stockholms län nu på fredagsmorgonen. I samband med uppklarning och snabbt fallande temperaturer över våta vägytor kan det bli väldigt halt. Varningen gäller för Stockholms län med undantag av Roslagskusten.

Stopp på Roslagsbanan

Ett arbetståg spårade ur vid stationen Djursholms Ösby vid 06-tiden på fredagsmorgonen och det har lett till att all trafik på Roslagsbnanan är inställd. Resenärer hänvisas till ersättningsbussar. Följ utvecklingen på sl.se

Dyrbar konst räddades undan branden

Samtidigt som branden härjade på Jakobsbergsgatan pågick en parallell insats. Med skyddsutrustning tog sig Anders Öberg och Staffan Hjelm in i grannfastigheten – och räddade en stor konstsamling undan rök och sot.

Bagisskola stoppar larm om barn som far illa

Muslimska friskolan Al-Zahrraskolan i Bagarmossen kritiseras av skolinspektionen på flera punkter. Skolan får kritik för att ha hindrat personal att slå larm när barn far illa. Skolan får även skarp kritik för att dela upp elever efter kön i flera ämnen, vilket strider mot läroplanen.

ANNONS

Här är alla hållplatser för nya blåbuss 6

Stockholm har fått en ny busslinje. Nya blåbuss 6 kommer att börja köra i december. Den ska köra mellan Ropsten och Nya Karolinska- Här hittar du alla hållplatser där bussen ska stanna.

Avhuggen arm var attrapp

Larm om en avhuggen arm som flöt i vattnet utlyste viss pådrag. Men armen visade sig vara en attrapp. Det såg man först på ”armlängs avstång” twittrade Södermalmspolisen. Tweeten utlyste många kommentarer som ”kunde ha blivit en nagelbitare. Inget jobb för en konstapel med tummen mitt i handen.

Nej till fotbollstält på Spånga IP

Efter stenkastning mot damlag och knivattack mot en 12-åring föreslogs ett fotbollstält för att öka tryggheten på Spånga IP. Men ett tält för dyrt och bidrar till ytterligare stök, tycker idrottsförvaltningen.

Kollektivhuset Cigarrlådan firar 30 år

Hökarängens berömda kollektivhus Cigarrlådan firar 30 år i helgen. Häng med på ett besök i huset där du äter med dina grannar – och bara behöver laga middag var femte vecka.

Klubb på takterrass och mexikansk bonanza

Vad sägs om att klubba på en uppvärmd takterrass med milsvid utsikt över Stockholm? Krogen TAK har lockat mängder med människor sedan de öppnade i våras och i helgen är det premiär för Vinterterrassen.

För den som vill drömma sig bort till varmare breddgrader i novembermörkret kan vi tipsa om mexikansk fest på Vassa Eggen. Missa inte Allt om Stockholms guide till helgens guldkorn.

Solig fredag

Snart helg och dessutom sol! Enligt SMHI:s prognoser ser det ut att bli en solig fredag. Temperaturen ligger på mellan 3 och 6 grader.

 

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.