ANNONS

Pojke rånades av maskerat gäng

En pojke rånades av tio maskerade personer, Moderaternas dag på politikerveckan i Järva, Brommagymnasterna sparkar sina tränare och här är finalisterna som kan bli Idrottshjälte. Här är nattens och morgonens nyheter.
ANNONS

Pojke rånades av gäng

En pojke i 17-årsåldern rånades av tio personer under måndagskvällen. Polisen fick larmet vid 20.30-tiden efter att pojken sparkats ner och sprayats av ett gäng på tio maskerade personer. Pojkens mobil, armbandsur och plånbok stals. Rånet skedde på Lövstavägen i Hässelby villastad.

– Jag har inga noteringar om att han behövde uppsöka sjukvård. Men han blev sprayad med någonting, man tror att det är pepparspray, så han blev röd och irriterad i ansiktet, säger Sven-Erik Olsson på polisens ledningscentral.

Under tisdagsmorgonen hade ingen gripits.

Granskad skola kritiseras

Övernattning på Ishotellet, middag på Gondolen, konferens på Hasseludden och champagne-gåvor. I november avslöjade Mitt i att ledningen på Aspuddens skola har dyra vanor – som skolan och skattebetalarna har bekostat.

Moderaternas dag i Järva

Järvas politikervecka är inne på sin fjärde dag och i dag, tisdag, är det Moderaternas dag då partiledaren Anna Kinberg Batra kommer. Temat för dagen är Tudelningen av arbetsmarknaden.

Mitt i:s Järvareportrar Johanna Edström och Linda Dahlin är på plats på Spånga IP under veckan för att rapportera om politikerveckan för Järvaborna.

Väpnat rån mot restaurang

En man beväpnad med ett pistolliknande föremål hotade personalen på en restaurang i Tensta under måndagskvällen. Rånaren fick med sig pengar från kassan och sprang sedan därifrån.

Ingen person skadades under rånet. Polisen sökte efter rånaren under kvällen, men hade på tisdagsmorgonen inte gripit någon.

De kan bli Idrottshjälte

Under våren har Mitt i:s läsare kunnat nominera sina idrottshjältar – människor som brinner för sin sport, engagerade tränare och hängivna föräldrar. Nu har tio finalister valts ut.

Gymnastiktränare kan sparkas

Brommagymnasterna vill sparka två av tre anställda som tränar de elitsatsande artistiska gymnasterna. I stället vill de ha fler ideella tränare.

– Det blir omöjligt att hålla samma höga nivå, säger chefstränaren Alexander Manykine som nu söker nytt jobb.

Sol till kvällen

Tisdagen börjar mulet med regnskurar som passerar. Framåt eftermiddagen och kvällen klarnar det upp. Temperaturen håller sig mellan 12 och 17 grader, enligt SMHI.