ANNONS

Polis sköt man i benet vid Täby polisstation

polisbil
Polis skottskadade en man i benet i Täby i morse.
Polisen skottskadade en misstänkt beväpnad man utanför polisstationen i Täby i morse, varning för extremt stor brandrisk och många demonstrationer i stan.
Här är lördagsmorgonens morgonkoll i Stockholm.
ANNONS

Polis sköt hotfull man i benet

Tidigt i morse, klockan 05.55 uppträdde en misstänkt beväpnad man hotfullt mot polispersonal vid polisstationen i Täby. Mannen var utanför Täby polisstation och uppvisade ett vapenliknande föremål. Polisen öppnade verkanseld mot mannen, och sköt honom i benet. Mannen fördes till sjukhus. Han är inte livshotande skadad enligt polisens uppgifter. Ingen ytterligare person är skadad. Platsen är avspärrad för undersökning.

En förundersökning gällande grovt vapenbrott och grovt olaga hot är inledd.

Extremt stor brandrisk

Det för årstiden varma och torra vädret fortsätter och nu går Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, ut och varnar för extremt stor brandrisk i ett myndighetsmeddelande till allmänheten där de uppmanar till stor försiktighet i skog och mark.

– Det fina varma vädret lockar till utevistelse men tänk på att en brand i skog och mark kan startas av flera olika orsaker, inte bara av grillning och eldning. Även cigarettfimpar och små gnistor från exempelvis röjsåg kan antända den torra vegetationen, säger Leif Sandahl vid MSB i uttalandet.

Värmerekord för Stockholm

Inte sedan 1992 har maj varit så högsommarvarm i Svealand. Prognosen pekar på att maj kan bli rekordvarmt med 15,4 grader i medeltemperatur. Enligt SVT:s meteorolog Deana Bajic är det ovanligt torrt och varmt och ser ut att fortsätta så månaden ut.

– Värmen kulminerar på onsdag, med nära 30 grader varmt. Markytan är torr och och det är inte bra för lantbruket. Det innebär också extremt stor risk för skogsbrandspridning, säger Deana Bajic till SVT.

Trafikläget: Många demonstrationer

Idag, lördag, genomförs ett stort antal demonstrationer och allmänna sammankomster i centrala Stockholm, vilket innebär att trafiken i centrala Stockholm sannolikt kommer att påverkas meddelar polisen. Polisen rekommenderar därför att trafikanter som ska röra sig i innerstaden i möjligaste mån tar sig fram via kommunala färdmedel, i första hand tunnelbanan.

Bland annat går barnvagnsmarschen mot mödradödlighet från Raoul Wallenbergs torg vid Berzelii park klockan 12.30.

Och så vädret

Idag blir det soligt med lite höga molnslöjor, dagstemperatur mellan 22-27 grader enligt SMHI. 

ANNONS

Var försiktiga i solen, då det råder högt UV-index. 

ANNONS