ANNONS

Polis sköt man till döds i centrala Stockholm

Polisen sköt en man till döds i Vasastan
Polis kommer ut från adressen där skjutningen inträffade.
Polisen sköt i natt en man till döds i centrala Stockholm. Var tredje sjukhussäng i Stockholm står tom och risk för åska och regn i eftermiddag. Det är några av nattens och morgonens nyheter.
ANNONS

Polisen befann sig strax före klockan fyra i natt på Norra Stationsgatan i Vasastan för kontrollera en person. Insatsen slutade med att polisen sköt mannen. Han avled senare på sjukhus av skadorna.

– Polisen bedömde situationen som ett hot. Det skedde utomhus, som jag förstår på en innergård, säger Lars Byström som är presstalesperson hos Stockholmspolisen.

Var tredje sjukhussäng står tom

Trycket på akutsjukhusen är högt och många väntar på en vårdplats för att läggas in. Samtidigt står var tredje säng oanvänd eftersom sjukhusen inte har personal till att hålla vårdplatserna öppna. Det visar en ny rapport från landstinget.

Cyklist påkörd på Nynäsvägen

En cyklist blev tidigt på torsdagsmorgonen påkörd på Nynäsvägen i Haninge, i höjd med Haninge Golfhall.

– Vi fick larmet klockan 07.45. Cyklisten är förd till sjukhus men jag känner inte till skadeläget, säger Åsa Wallentin på Stockholmspolisen.

Explosion i Skarpnäck i natt

Vid klockan 00.38 natten mot torsdagen hördes flera höga smällar vid Skarpnäcks idrottsplats. Något exploderade i en bil som började brinna.

– Vittnen har sett personer lämna platsen och vi har hört vittnen. Räddningstjänsten har varit på plats för att släcka branden. Förundersökningen avser allmänfarlig ödeläggelse. Nationella bombskyddet har varit på plats, liksom kriminalteknikerna som blev klara vid åttatiden på morgonen, säger Åsa Wallentin.

ANNONS

Lugnt i trafiken

Trafiken flyter i stort sett på i Stockholm under morgonen.

Risk för åska i dag

Det varma vädret fortsätter, men från och med 15-tiden på eftermiddagen i dag är det också risk för åska och regn. Klockan 14 i dag väntas temperaturen toppa på 31 grader. Efter åskvädret väntas temperaturerna sjunka gradvis.

ANNONS