ANNONS

Knivbeväpnad man sköts till döds av polis

Skärholmen karta
Mannen sköts i en lägenhet i Skärholmen.
Polisen larmades till en lägenhet sedan grannar hört en kvinna ropa på hjälp.
Väl på platsen avlossade polisens verkanseld och mannen avled.
Det är morgonens största nyhet i Stockholm.
ANNONS

Polisen avlossade flera skott mot knivman

Klockan var 4.12 på måndagsmorgonen när polisen larmades till en lägenhet i Skärholmen, sedan grannar hört en kvinna ropa på hjälp. I lägenheten möttes polisen av en man som utsatte en kvinna för grovt våld.

Enligt polisen avlossades flera skott inne i lägenheten.

– Mannen har sedermera avlidit, säger Sven-Erik Olsson.

Kvinnan har förts till sjukhus med ambulans. Polisen uppger att hon är allvarligt skadad.

Tiggeri på den politiska agendan

Ikväll sammanträder Stockholms fullmäktige. Bland annat ska frågan om ett lokalt tiggeriförbud avhandlas.

ANNONS

Högsäsong för stölder av båtdelar

Förra året slogs rekord i båtstölder i Stockholmsområdet. Polisen varnar nu för att 2018 kan bli lika illa, rapporterar SVT.

– En ny trend är att allt fler stölder sker medan båtarna står på land, säger Rino Carlsson, nationell samordnare mot bland annat båtstölder på polisens hemsida.

Allt mindre hot och våld mot poliser i Järva

Mindre stenkastning och färre konfrontationer – på fyra år har antalet anmälningar om hot och våld mot poliser minskat med 60 procent i området. Det rapporterar Sveriges radio.

Minskningen beror enligt Christoffer Bohman, biträdande lokalpolisområdeschef för polisen i Rinkeby, både på samarbete inom polisen, att polisen flera kriminella ledare är inlåsta och att man arbetat aktivt mot ungdomsgäng i området.

Även i Vårberg är det lugnare

Även söder om Stockholm upplever polisen att det är lugnare. I Vårberg har droghandeln tidigare skett helt öppet, men nu har den i mångt och mycket försvunnit, skriver SVT.

Orsaken tros vare polisens mer aktiva arbete och högre närvaro.

Sedlar flög över gatan – tre häktas

Tre män som färdades i en bil på Ringvägen, Södermalm, i fredags. Deras märkliga filbyten fick polisen att fatta misstankar – då fick männen panik och började kasta ut sedlar genom rutan. Enligt Aftonbladet rörde det sig om hundratusentals kronor som singlade omkring i luften.

Nu häktas de tre männen, misstänkta för förberedelse till rån.

Wanngård berättar om sorgen efter mördad bonusbror

Tryggheten ser ut att bli en viktig fråga i valet för Stockholmarna. Finansborgarrådet Karin Wanngård (S) berättar i DN om sitt personliga engagemang i frågan:

– Jag hade en bonusbror. Som ibland var på andra sidan lagen, det är ingen hemlighet. Han fick lite hjälp, han var bland annat ungdomshemsplacerad. Micke blev mördad. Det där har suttit ganska djupt hos mig, jag var 13 år då. Att få det beskedet i familjen, att nu finns inte Micke längre, säger hon till DN.

Läget i trafiken

Vägar

Det är vårstädning – även i Stockholms tunnlar. Under tre nätter, 24-26 april, stängs den så kallade Nordsydaxeln av i södergående riktning, när tunnlarna tvättas mellan klockan 22 och 05.

Under arbetstiden är Klaratunneln avstängd i båda riktningar, Tomtebodatunneln, Karlbergstunneln, Klarastrandsleden, Blekholmstunneln, Centralbron, Söderledstunneln och Johanneshovsbron av i södergående riktning.

Saltsjöbanan

Saltsjöbanan stängs av från cirka kl 21 under perioden 22 april – 24 maj. Anledningen är underhålls- och signalarbeten. Bussar ersätter linjerna 25M, 26M och 25F.

Tvärbanan

22-27 april ersätts spårvagnarna mellan Solna och Sickla med bussar på hela sträckan mellan 20.00 och 04.00. Bussen går från ersättningshållplatserna.

Regn väntas till kvällen

Efter en helg med mycket sol drar nu regnet in över länet. Det mulnar på under dagen och under eftermiddagen passerar regn från sydväst, enligt SMHI. Temperaturen mellan 10 och 14 grader.

ANNONS