ANNONS

Polisbil utsattes för stenkastning i Husby

En polisbil utsattes för stenkastning i Husby i natt, landstinget skärper rutiner efter havererad upphandling och NKS har påbörjat flytten. Här är morgonens nyheter.
ANNONS


Stenkastning i Husby

En polisbil utsattes för stenkastning i Husby i natt vid 00.45-tiden. Polis hade kallats till platsen med anledning av en bilbrand när någon kastade en sten mot polisbilen.

Flera personer ska sedan ha setts lämna platsen. Ingen har skadats. Polisen rubricerar det som grov skadegörelse och försök till grov misshandel.

Ingen har frihetsberövats, uppger polisen.

Anhörigvården kartläggs för första gången

Nu ska omfattningen av anhörigvården i Stockholms län kartläggas för första gången någonsin, rapporterar P4 Stockholm.

Sedan tidigare finns nationella siffror på hur många anhöriga som vårdar en närstående över 65 år. Nationellt kompetenscentrum ska nu ta fram regional statistik.

Landstinget skärper rutiner efter stämning

En havererad upphandling ledde till att landstinget stämdes på 40 miljoner kronor. Kvalitetssäkringen av dokumentationen kring landstingets upphandlingar har nu förbättrats för att undvika liknande överprövningar i framtiden.

Nya Karolinska påbörjade flytten i går

I går flyttade neuroverksamheten till sina nya lokaler. Där får patienter med stroke, hjärntumör, parkinsons sjukdom med fler neurologiska sjukdomar vård.

Både slutenvård och öppna mottagningar flyttar in, samt operationsavdelningar.

Läget i trafiken

Kraftiga köer på Södra länken, främst i Årstatunneln i riktning mot Årsta. Trafikanter uppmanas ta andra vägar, om möjligt.

Inga störningar i kollektivtrafiken.

Risk för regn

Det blir en mulen dag med risk för regn och temperaturer mellan åtta till tolv grader. Tidvis frisk sydlig vind, skriver SMHI.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.