Mulen måndag – ingen vårvärme i sikte

Polisen attackerades med flaskor utanför arenan efter söndagens Stockholmsderby mellan Djurgården och AIK i fobollsallsvenskan. Mannen som dog i arbetsplatsolycka i Solna har identifierats, och måndagsvädret bjuder på växlande molnighet.
Här är morgonkollen från Lokaltidningen Mitt i.

morgonkollen balk morgonens stockholmsnyhet

Stökigt efter Stockholmsderby

Efter derbyt i fotbollsallsvenskan mellan Djurgården och AIK attackerades polisen med flaskor och andra tillhyggen, skriver P4 Stockholm.

– Ett antal personer kastade föremål mot polisens ryttare och polisfordon, säger Ola Österling, presstalesperson vid Stockholmpolisen, till kanalen.

Totalt ska omkring 70 personer omhändertagits och polisen har inlett förundersökningar om bland annat två fall av våldsamma upplopp och en om försök till våld mot tjänsteman.

Även på arenan bröts det mot polisens ordning. Trots det nya omtalade förbudet mot jätteflaggor, så kallade OH-flaggor (Overhead-flaggor), som bengaliska eldar och pyroteknik kan gömmas i, tändes 142 stycken under matchen.

Matchen vanns för övrigt av AIK med 2-0.

Mannen som dog på bygge i Solna har identifierats

Den man som avled efter en arbetsplatsolycka i Solna på lördagen är identifierad. Det bekräftar den jourhavande förundersökningsledaren Christian Jofur till P4 Stockholm.

– Personen i fråga är identifierad och han är inte hemmahörande i Sverige, säger han.

Polisen ska nu ta hjälp av utländska myndigheter för att underrätta mannens anhöriga.

Det var i lördags som mannen dog efter ett fall på ett bygge. Enligt uppgifter till Aftonbladet ska mannen ha fallit från åttonde våningen och saknat skyddslina.

 

morgonkollen balk läget i stockholmstrafiken

Vanlig måndag i trafiken

Inga större hinder är rapporterade i Stockholmstrafiken.

Långsam kö är det däremot på väg 75 i Årstatunneln i riktning mot Årsta. Något som kan skapa köer i Södra länken, varnar sajten trafik.nu.

 

morgonkollen balk dagens stockholmsväder

Växlande molnlighet

Måndagen börjar med mycket moln och någon regnskur. Men fram på dagen växlande molnighet och temperaturer på mellan 9 och 13 grader.

I natt klart och 0-4 plusgrader, lokalt någon minusgrad. Nordlig vind, mest svag, skriver SMHI.