ANNONS

Polisen jagar knivmän efter mordförsöket i City

Polisen söker gärningspersoner efter mordförsöket i Gallerian i centrala Stockholm.
Polisen söker gärningspersoner efter mordförsöket i Gallerian i centrala Stockholm.
Polisen jagar gärningsmännen till mordförsöket under julruschen igår, tre män sitter häktade för inblandning i mord och en guldbutik rånades i Upplands Väsby – det här är nattens och morgonens nyheter.
ANNONS

Polisen söker knivmän efter attack under julruschen

Under fredagen, klockan 18.41, blev en man attackerad med kniv av flera gärningspersoner på Hamngatan, i höjd med Gallerian, i centrala Stockholm. Offret fick föras till sjukhus och en förundersökning om försök till mord upprättades.

– Vi har gjort en teknisk undersökning, vi har hört flera vittnen och nu håller vi på och hämtar in övervakningsfilmer – men ingen är gripen i nuläget, säger Åsa Wallentin på polisens ledningscentral.

Hon kan också berätta för Mitt i att offret på egen hand kunde lämna sjukhuset igår kväll. Mannen är i 30-årsåldern.

Tre häktade för styckmord

Tre män sitter sedan i tisdags häktade för inblandning i ett mord, rapporterar Aftonbladet. Enligt uppgifter till tidningen rör det sig om en sedan tidigare försvunnen man som mördats, sedan styckats och gömts i ett koloniområde i södra Stockholm. Det påstådda mordet ska ha skett den 26 oktober.

– Nyligen har man hittat kvarlevorna av mannen som man misstänker har mördats. Vi har inte fått någon teknisk bekräftelse på att det är han, men vi har goda grunder att tro att det är den här försvunna personen, säger kammaråklagare Hanna Cardell till tidningen.

Grovt rån mot guldbutik i Upplands Väsby

Klockan 18.55 gick en person in i en guldbutik i Upplands Väsby med ett knivliknande föremål och utförde ett rån. Gärningspersonen har inte gripits och det är oklart vad personen fick med sig. En teknisk undersökning har gjorts och polisen håller på undersöker om övervakningsfilmerna kan ge något.

Trafiken rullar på

Inga större trafikproblem under lördagsmorgonen med undantaget att en bil står still strax innan Tranebergsbron. Ett körfält avstängt men situationen förväntas att lösas strax efter 9-tiden.

Mulet och minusgrader

Det blir en mulen lördag med några lokala chanser till sol. Kallt blir det också – mellan 0 till 6 minus-grader.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.