Polisen slog till på Kungsholmen vid midnatt

Obs, bilden är från ett annat tillfälle.
Obs, bilden är från ett annat tillfälle.
Insatsstyrkan grep två personer på Kungsholmen under natten, hög Karolinska-direktör ska sluta efter avslöjanden och länsstyrelsen kartlägger vargar.
Här är morgonens Stockholmsnyheter.

Polisen slog till på Kungsholmen

Två personer greps av polis på Kungsholmen runt midnatt i natt, skriver Aftonbladet. Den regionala insatsstyrkan ska ha medverkat.

Enligt polisen på morgonen var händelsen inget särskilt.

– Det är ett vanligt ärende. Vi griper folk hela tiden och det här är inget som sticker ut, säger Fredrik Andersson på polisens regionledningscentral till Mitt i.Skottlossning föregick explosion

Polisen konstaterar att det förekommit en skjutning på ungefär samma plats som en handgranat detonerade i helgen, skriver Expressen. Skottlossningen skedde natten före explosionen, som inträffade på söndagen.

KS-chef bort efter DN-avslöjanden

En direktör på Nya Karolinska i Solna får lämna sitt uppdrag efter flera avslöjanden av DN. Bland annat har direktören förespråkat företaget BCG, Boston consulting group, i en upphandling. Direktören själv har tidigare arbetet på BCG. Direktören har även förnekat kötid för cancervård och kallat sig läkare – något som är en skyddad titel.

Länsstyrelsen: Skicka vargbajs

Länsstyrelsen i Stockholms län efterlyser tips om vargbajs. Detta för att kunna kartlägga hur många vargar som finns i länet. I synnerhet i den södra delen av länet där en varg skjutis i veckan i Tyresö men där det funnits uppgifter om ytterligare en varg i Värmdö.

Grått väder väntar

Stockholm får mulet väder runt 1-2 grader på fredagen men ingen nederbörd, enligt SMHI:s prognoser.