ANNONS

Polisen: Kvinna våldtagen av tre män på Söder

Den misstänkta våldtäkten anmäldes sent i fredags kväll
Den misstänkta våldtäkten anmäldes sent i fredags kväll
Tre anhållna misstänkt för grov våldtäkt. Mordmisstänkt gripen i Spanien. Vädret blir fortsatt disigt.
Här är lördagens nyheter.
ANNONS

Anmälan: Kvinna våldtogs av tre män

En kvinna anmälde i fredags kväll att hon blivit våldtagen av tre män på Södermalm. De tre misstänkta är anhållna. Kvinnan fördes till sjukhus. Den misstänkta brottsplatsen spärrades av. Tekniker tillsammans med en sökhund gjorde en brottsplatsundersökning. En förundersökning om grov våldtäkt har inletts.

Misstänkt för flera mord gripen

En 21-årig man har gripits av spansk polis misstänkt för att ha varit inblandad i sju mord i Stockholmstrakten, skriver Sveriges radio. 21-åringen misstänks tillhöra toppskikten av en kriminell gruppering som leds av fyra unga män verksamma i nordvästra Stockholm. Gruppen är bland annat misstänkt för inblandning i sju mord som ska begåtts i Stockholmsområdet, liksom narkotikahandel och pengatvätt.

Misstänkt olja kan vara sot

Ämnet i Jungfrufjärden i Stockholms skärgård som misstänkts vara olja kan i själva verket vara sot som fallit från det lågt hängande molntäcket, skriver Sveriges radio. Kustbevakning har skickat prover för analys. Sotet kan komma från en industri, som fallit på havsytan.

En till gripen för domkyrkostöld

Ytterligare en man från Stockholmstrakten har gripits och anhållits misstänkt för den grova stölden i Strängnäs domkyrka i slutet av juli, skriver Sveriges radio. Begravningsregalier stals och andra föremål skadades. Sedan tidigare är en 22-årig häktad misstänkt för den grova stölden.

Flera rulltrappor i t-banan utslitna

Sedan i somras står fler rulltrappor stilla på Odenplan och Stockholm city. Senaste veckan har det varit totalstopp i rulltrapporna i Kungsträdgården södra, skriver SVT Stockholm. Enligt landstinget beror stoppen på att många rulltrappor rullar dygnet runt och utsätts för slitage. Nya rulltrappor måste beställas vilket ofta tar tid, enligt landstinget. I Kungsträdgården kom två rulltrappor igång senare i veckan, den tredje beräknas vara klar till lucia.

Korttidsboende för unga ska stängas

Giovannis akut- och korttidsboende för barn och ungdomar på Södermalm kommer att stängas, skriver Dagens Nyheter. Boendet har drivits i Stockholms stads regi i flera decennier. Beläggningen på boendet är för låg, enligt socialförvaltningen.

Kvinna häktad i kopplerihärva

En kvinna har häktats misstänkt för grovt koppleri, skriver SVT Stockholm. Det var i samband med med tillslagt mot två massagesalonger i Järfälla och Uppsala som kvinnan kunde gripas.

Lövsångaren är en långflygare

ANNONS

Sveriges vanligaste fågel kartlagd

Den lilla lövsångaren, Sveriges vanligaste fågel, är en rekordflygare. Forskare har kartlagt lövsångaren och konstaterat att fågeln flyger inte mindre än 1 300 mil enkel väg, skriver Svenska Dagbladet.

– Det är helt klart ett rekord för den här viktklassen, säger professor Susanne Åkesson till tidningen.

Lövsångare väger som mest tio gram.

Fortsatt molnigt och disigt

Ett område med regn drar under lördagen bort norrut, följt av mycket moln och dis. Lokalt även dimma. 6–9 grader. Sydostlig vind som tilltar något.

 

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.