ANNONS

Polisen nedringd efter mystisk smäll i Huddinge

Flera ringde in om en smäll i Visättra i Flemingsberg igår.
Flera ringde in om en smäll i Visättra i Flemingsberg igår.
En mystisk smäll fick många att ringa polisen, två gripna för misshandel innerstan och Mitt i kan berätta att allt fler rånas i sina hem i norrort.
ANNONS

Fler rånas i sina hem

Den senaste tiden har fler och fler fall av personer som rånats i sina hem gäckat polisen i norra Stockholm. Rånarna är ofta ute efter bilar och det är framförallt den typen av rån som polisen nu lägger extra resurser på att utreda.

– Vi ser en ökning och det är jättestort problem, säger Jonas Lund, operativ samordnare på polisen till Mitt i.

Det är framförallt bilrånen som sticker ut vilket gjort att poliserna i norra Stockholms län nu samarbetar tätare i sina utredningar för att komma till rätta på problemet.

Mystisk smäll i Huddinge

Klockan 20.15 under fredagskvällen fick polisen flera samtal om en kraftig smäll och ett ljussken i Visättraområdet i Huddinge. När patrullen åker ut möter de upp en av inringarna och försöker lokalisera var smällen kan ha kommit ifrån, men utan att lyckats. Men under morgonen kan polisen berätta för Mitt i att patrullen hittat någon som kan förklara smällen.

–  Man har hittat någon form av pyroteknik på marken, vad man tror är en banger. Det kan vara förklaringen till ljudet, säger Towe Hägg på polisens regionledningscentral.

Sci-fi mässa landar i Älvsjö idag

Under helgen blir det sci fi för hela slanten på Älvsjömässan. Det är 20:e året i rad som mässan arrangeras och skådisar från bland annat Big Bang Theory och Saw kommer vara på plats tillsammans med en en hel del uttänkta kostymer. Se mer i klippet nedan.

Två gripna för misshandel på Söder

Klockan 02.46 råkade två sällskap i luven på varandra på Södermalms torg. Det mynnade ut i att två män misshandlade en person med slag och sparkar och knuffar en annan. Med hjälp av uppgifter kunde polisen gripa de två männen en kort tid därefter.

– De är fortfarande inte hörda, de ska nyktra till innan vi kan delge vad de är misstänkta för, säger Towe Hägg.

Landstinget startar egen vårdapp

Nu utmanar landstinget nätdoktorerna med sin egen app, rapporterar SVT. Under 2019 kommer appen ”Alltid öppet” att lanseras och via den ska stockholmarna kunna boka besök, träffa läkare via videobesök.

– Landstinget måste erbjuda bättre service, vi ska vara lika bra som de appar som används av hundratusentals svenskar varje dag, säger Daniel Forslund (L), innovationslandstingsråd i Stockholms läns landsting till SVT.

Solen kan titta fram

Under eftermiddagen kan den numera sällsynta solen dyka upp bakom molntäcket. Temperaturen kommer att ligga mellan 5-7 grader, så kallt som två grader mot natten.

Trafiken rullar på

Inga rapporterade olyckor i trafiken förutom en tidigare vilsen älg på fel sida av stängslet i Jordbro.