ANNONS

Poliskällor: Järvastationen läggs ner

Morgonkollen.
Morgonkollen.
Brist på personal leder till nedläggning av Järvaområdets enda polisstation, erfar SVT.
Kristdemokraterna vill pröva skoluniform i skolor med låga resultat.
Stor motorfest på Solvalla i helgen med rallycross och STCC.
ANNONS

Polisstation kan läggas ner

Den enda polisstationen i Järvaområdet ligger i Kista. Nu hotas den av nedläggning, uppger flera källor till SVT. Skälet uppges vara att det råder brist på personal.

– Det gör ont att veta att boende inte kommer att få den service och hjälpen som de behöver. Den här stationen har varit viktig, säger en polis till SVT.

Vi har tidigare berättat om att den nya polisstation som planeras öppna i Rinkeby försenas ett år.

KD vill införa skoluniform

Kristdemokraterna i Stockholm vill pröva skoluniform på vissa skolor med bristanda resultat. Det säger Erik Slottner från KD Stockholm till Svenska dagbladet. De skolor som han vill se uniformer i är Rinkebyskolan, Hagsätraskolan och Hjulsta grundskola.

– Det ska vara propra men självklart moderna kläder, säger Erik Slottner.

Farlig Ecstasy cirkulerar

Förra veckan dog en person efter att ha använt ecstasy. Polisen varnar nu allmänheten om att en ny tyngre variant av drogen är i omlopp i Stockholm.

– Tabletterna är jättefarliga. Det är som rysk roulette, ena gången fungerar det och andra gången inte, säger Annika Ljung vid Stockholmspolisen till SVT.

SD:s dag på politikerveckan

Sverigedemokraterna är näst sist ut på politikerveckan i Järva. Jimmie Åkesson kommer att tala vid 18:30 på lördagskvällen. I morgon kommer statsminister Stefan Löfven (S) till Spånga IP.

ANNONS

Stor motorfest på Solvalla

Stor motorfestival på Solvalla. Det är verklighet den här helgen. I dag avgörs STCC-racet. Arrangörerna räknar med att runt 18 000 personer kommer att vara på plats.

Jättefint väder – hela helgen

Temperaturer runt 23 grader celsius och solsken är att vänta både på lördagen och söndagen, enligt SMHI. Badtemperaturerna är dock inte mycket att hänga i granen. Varmare än 14 grader blir det inte i Östersjön i Stockholmsområdet under dagen.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.