Polismannens budskap efter kidnappningsförsök

Torsdagens morgonkoll.
Torsdagens morgonkoll.
Polismannen, vars fru kidnappades under tisdagen och senare lyckades fly, kommenterar nu för Mitt i och flera larm om vargattacker, en hund dödades på tomten i norra Stockholm. Det och lite annat i dagens morgonkoll.

Polisen: ”Angripa min familj fungerar inte”

Polismannen, vars fru kidnappades under tisdagen och senare lyckades fly, kommenterar nu saken för Mitt i. Han är bestämd i att kidnappningsförsöket av hans fru inte kommer stoppa hans arbete.

Polisen: ”Angripa min familj fungerar inte”

Råttorna fler sedan supergiftet förbjöds

Antalet råttor i Stockholm ökar igen när staden inte få använda sitt supergift.
– Men det tar tid innan det skulle kunna bli ohållbart igen, och vi bekämpar det så gott det går, säger Tommy Tuvunger.

40 blir det nya 50

Sänkt hastighet från 50 till 40 i svenska tätorter utreds i nuläget. Myndigheten Trafikanalys lämna sitt förslag till regeringen i oktober. Flera kommuner vill påbörja sänkningen så fort som möjligt.

– Vi tar bort 50 som bashastighet och går ner till 40, så 40 och 30 blir de hastigheter vi har i innerstaden, säger Stockholms trafikborgarråd Daniel Helldén till Sveriges radio.

Daniel Helldén inviger de nya hastighetsbegränsningarna vid korsningen Sank Eriksgatan-Hantverkargatan.

Varglarmen blir allt fler

Fler och fler larmar om varg runt hela länet. Igår dödades en mindre hund på en trädgårdstomt i norra Stockholm av en varg. Länsstyrelsens personal kunde snabbt konstatera att det rörde sig om en vargattack.

Grå dag över Stockholm

Regndropparna som fallit på sina håll under morgontimmarna kommer att avta. Enligt SMHI blir resterande del av dagen blir molnig med en temperatur runt 13 grader.