HVB-hem fick ökat polisskydd efter hot i lokal Facebookgrupp

Ökat polisskydd efter hot mot HVB-hem på sociala medier.
Ökat polisskydd efter hot mot HVB-hem på sociala medier.
HVB-hem fick ökat polisskydd efter hot i sociala medier, polisen utreder en misstänkt våldtäkt på hotellrum i city och så kan en trasig trafiksignal stöka till det i trafiken. Det här är nattens och morgonens nyheter.

morgonkollen balk morgonens stockholmsnyhet

HVB-hem fick polisskydd efter hot på sociala medier

Efter hot mot personal och boende på ett HVB-hem i Upplands-Bro behövde man sätta in extra polisbevakning in, rapporterar SVT Stockholm. Orsaken till hoten var att rykten spreds i en lokal Facebook-grupp på om att en man misstänkt för våldtäkt mot barn bodde på boendet.

Någonting som inte stämde. En ur personalen berättade för SVT att ungdomarna på boendet tagit illa vid sig och att flera behövt samtalsstöd. En av administratörerna till gruppen, Christian Eggert, säger att de inte har något juridiskt ansvar för vad som skrivs i gruppen och att det är svårt att rensa och besluta exakt vad man ska tillåta att ligga kvar.

– Folk är väl vuxna nog att ta ansvar för sina egna kommentarer, säger han.

morgonkollen balk nattens händelsenyhet

Misstänkt våldtäkt på ett hotellrum

Under natten till lördagen larmade en kvinna till polisen efter att hon blivit våldtagen på ett hotellrum i city. Hon hade tagit sig till en vän och larmat polisen därifrån.

Hotellrummet lokaliserades och polisens tekniker undersökte den misstänkta brottsplatsen. Ingen är gripen i nuläget.

morgonkollen balk läget i stockholmstrafiken

Trasig trafiksignal i Årstaberg

En trasig trafiksignal blinkar gult vid Årstabergs station. Platsen är vältrafikerad och den trasiga trafiksignal bedöms ha stor trafikpåverkan. Problemet tros inte vara löst förrän onsdag. SL rullar på fint.

morgonkollen balk dagens stockholmsväder

Mulet men förhoppningsvis utan regn

Ett tjockt molntäcke vilar över Stockholm. Temperaturerna klättrar ändock upp mot 16 – 17 månader. Förhoppningvis utan regn.