Fler politiker vill ha mer betalt

Höjda löner, Väsbyalliansen.
Väsbyalliansen i Upplands Väsby vill ha mer pengar – till sig själva.
Grus från våra skor kan leda till ännu fler stillastående rulltrappor i vinter. Även politiker i Upplands Väsby vill ha högre arvoden.
Det varnas för hala småvägar nu på morgonen efter nattens kyla. detta är morgonkollen onsdag 5 december.

Politiker i Upplands Väsby vill höja sina arvoden

Efter massiv kritik valde politikerna på Lidingö att ta tillbaka förslaget att chockhöja sina egna arvoden. Nu vill även politikerna i Upplands Väsby höja sina löner med 30 procent. Förlaget har kritiserats av Väsbyborna.

”…i dag blir man tydligen politiker för att snabbt bli någon slags överklass”, kommenterade en Väsbybo nyheten i sociala medier.

Dyrare att parkera fel i vår

900 kronor i böter kommer det att kosta för den som parkerar på gatan och inte betalar avgiften. 1200 kronor blir böterna för den som parkerar fel och 1300 om man stannar på en cykelbana. Detta enligt ett förslag om höja p-böter i Stockholms stad. Går förslaget igenom börjad det gälla i vår.

Inkräktare på Musköbasen häktas

De två utländska medborgare som tog sig in på förvarets bas på Muskö ska nu häktas.
Det uppger Åklagarmyndigheten för TT.

 

Grus kan stoppa rulltrapporna

Nu är vintern här och vi klampar in i tunnelbanan med grusiga skor. Det gruset kan ställa till det i rulltrapporna. Det rapporterar P4 Radio Stockholm.

Flera rulltrappor i centrala Stockholm står still redan nu efter ett fel i somras som fick en rulltrappa att skena år fel håll.

Bygget av Sollentuna sjukhus försenas

Det är problem med långa leveranser för byggmaterial samt fuktskador som gör att renoveringen av Sollentuna sjukhus som pågått sedan 2015 inte blir klar vid årsskiftet som från början utlovats. Detta enligt p4 Radio Stockholm.

När sjukhuset är klart kommer närakut och en geriatrisk avdelning att finnas.

Hala småvägar på morgonen

Gårdagens regn och minusgrader i natt har gjort småvägarna runt Stockholm hala. På de större vägarna är väglaget dock fint. I morgonrusningen har vägtrafiken rullat på hyfsat. På E4 norrut har en stillastående lastbil i höjd med Kista dock skapat rejäla köer.

Sol idag

En solig decemberdag med temperaturer runt nollan väntas idag. Fram mot kvällen blir det molnigt. Dis och dimma kan bildas lokalt. Det kan bli ner mot fem minusgrader.