Nu ska politikernas boenden i Stockholm granskas

riksdagen plenisalen
Riksdagen.
Flera riksdagspartier ska granska sina ledamöters boendeersättningar efter den senaste tidens avslöjanden om ersättningar för dubbelt boende. Brand i tidigare skola i Bagarmossen var den femte på tre veckor, och under måndagen är temperaturen tillbaka på tvåsiffrigt efter en kylig helg.
Här är morgonkollen från Mitt i.

morgonkollen balk morgonens stockholmsnyhet

Riksdagspartiernas boenden i Stockholm granskas

Efter den senaste tidens avslöjanden om riksdagsledamöter som tar ut ersättning för dubbelt boende, kommer nu flera partier att granska sina ledamöter. Det rapporterar TT.

I förra veckan avslöjade DN att fyra riksdagspolitiker skrivit sig hemma hos sina föräldrar, samtidigt som de får ersättning för de bostäder i Stockholm som de delar med sina familjer.

Helgens brand i Bagis var femte larmet på tre veckor

På söndagseftermiddagen brann det återigen i en nedlagd skola i Bagarmossen.

Det var femte gången på tre veckor som räddningstjänsten ryckte ut till byggnaden, skriver DN.

I början av förra veckan brann det i skolans gymnastiksal. Dagarna efter konstaterades att den branden var anlagd och efter helgen har polisen återigen inlett en förundersökning om mordbrand.

Skolan har stått tom sedan årsskiftet och är planerad att rivas.

 

morgonkollen balk läget i stockholmstrafiken

Rull på vägarna men stopp i t-banan

I vägtrafiken är det inga större påverkningar rapporterade. På väg 75 vid Årstatunneln i riktning mot Årsta är det däremot varning för köer. Något som ger långsam trafik i Södra länken, rapporterar trafiken.nu

Värre är det då i kollektivtrafiken och främst tunnelbanan. På gröna linjen är det stopp mellan Alvik och Odenplan. Ersättningsbussar är insatta men försenade restider på 20 minuter och trängsel är att vänta.

 

morgonkollen balk dagens stockholmsväder

Varmare – men ingen vårhetta

En dag med växlande molnighet och temperaturer på mellan 7 och 11 grader. Något varmare alltså jämfört med den kyliga helgen.

I Stockholms skärgård mest uppehåll och tidvis soligt. Sent i kväll tillfälligt minskad molnighet och mest uppehåll. I natt åter ökad molnighet och lokala byar av regn eller blötsnö, då mellan -2 och +2 grader, enligt SMHI.