ANNONS

Avspärrningar i stan på grund av regeringsbildning

regeringskansliet regeringen rosenbad
Vem bestämmer över vad? Idag får vi veta.
Idag presenterar Stefan Löfven vilka som blir ministrar i den nya regeringen, en ung man knivskars i Skärholmen på söndagskvällen och nu införs den kritiserade skolplattformen i förskolan.
Här är nattens och morgonens nyheter i Stockholm.
ANNONS

Regeringsbildning påverkar trafiken

I dag presenterar Stefan Löfven regeringsförklaringen och vilka som ska ingå i regeringen.

Med anledning av detta blir det också avspärrningar och begränsningar i både bil- och kollektivtrafiken runt riksdagshuset, Kungliga Slottet och regeringskvarteren.

Avspärrningarna gäller mellan cirka kl 13-16 och berör områdena runt Mynttorget, Slottskajen och Norrbro. Även busstrafiken i området påverkas.

Man gick genom isen på Riddarfjärden

En man gick genom isen på Riddarfjärden vid Riddarholmen på måndagsmorgonen. Räddningstjänsten larmades strax efter klockan 06. Mannen drogs upp av ytbärgare och fördes med ambulans till sjukhus.

ANNONS

Ung man knivskuren i Skärholmen

En man i 20-årsåldern knivskars i Skärholmen på söndagskvällen. Händelsen rubriceras som mordförsök. mannen fördes till sjukhus med allvarliga, men inte livshotande skador, rapporterar SVT Stockholm. 

Vaktbolagets VD: Inget lagbrott

De senaste veckorna har mobilfilmer som visar hur en ordningsvakt fysiskt avlägsnar en tolvårig pojke från biblioteket i Kista galleria fått mycket uppmärksamhet. Nu uttalar sig vaktbolaget Securitas efter att ha utrett händelsen internt.

”Enligt vår bedömning har de ordningsvakter som varit inblandade i incidenten inte gjort sig skyldiga till någon form av lagöverträdelse eller brott i samband med händelsen” skriver Joachim Källsholm, VD för Securitas i ett pressmeddelande.

En polisutredning om vakternas agerande pågår också.

Förskolans tur för skolplattformen

Skolplattformen har införts i Stockholms skolor under hösten – nu är det dags för förskolorna. Men dålig information och tekniskt strul har redan orsakat irritation. Frågan kvarstår: När ska ett system som nästan kostat en miljard fungera?

Läget i trafiken

Flera avgångar på Saltsjöbanan körs med korta tåg i rusningstrafiken. På morgonen förstärks med bussar från Fisksätra till Slussen.

En trafikolycka inträdde i Västerhaninge i korsningen vid länsväg 257 och Nynäsvägen, vid påfarten mot Stockholm. På flera håll varnas det för halka.

Kall men solig januaridag

Det kalla och soliga vädret hänger kvar. Det är en riktigt kylig morgon med 12 minusgrader, men frampå dagen klättrar temperaturen upp till 6 minusgrader. Prognosen för resten av veckan visar mulet väder, så passa på att njuta av solen idag. Det är dock fortfarande isigt och halt – ta det försiktigt i trafiken. Här får du tips på hur du bäst tar dig fram till fots i halkan.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.