ANNONS

Presidentbesök ställer in busstrafik i stan

Flera busslinjer påverkas av italienska presidentens Sergio Mattarellas besök.
Flera busslinjer påverkas av italienska presidentens Sergio Mattarellas besök.
De två män som sköts i Hallonbergen på tisdagen har dött.
Och ett italienskt statsbesök ställer till det för många bussresenärer på tisdagsmorgonen.
Här är nattens och morgonens hetaste nyheter från Stockholm.
ANNONS

Italienskt trafikstrul

Under veckan är Italiens president Sergio Mattarella i Stockholm för att bland annat snacka digitalisering med kungen och Stefan Löfven. Men besöket kommer att påverka flera bussar i innerstan på tisdagen, och flera gator får parkeringsförbud. Här kan du se vilka gator och bussar det rör sig om.

Döda efter skottlossning i Hallonbergen

Under måndagskvällen sköts två män i Hallonbergen i Sundbyberg. Männen som satt i en bil vid skottlossningen blev allvarligt skadade och förda till sjukhus, men nu bekräftar polisen att männen är döda. Polisen rubricerar händelsen som mord och ska på tisdagsmorgonen söka fortfarande den gärningsman eller de gärningsmän som ska ha flytt från platsen på en moped.

 

ANNONS

Inget pendelkaos

Ett elfel i Årstaberg och en nedriven kontaktledning i Stuvsta skapade pendeltågskaos under måndagen. Men enligt SL:s hemsida ska det inte vara några störningar på någon pendellinje eller några andra kollektivtrafikslag under tisdagsmorgonen.

Landstingets budget presenteras

De blågröna offentliggör på tisdagen sin budget. Men redan nu vet vi att mödravården får 20 miljoner mer, att man satsar 1,4 miljarder på primärvården och ger vårdcentralerna mer ansvar. Men Stockholmdirekt skriver också att man satsar fem miljoner kronor på en ny servicegrupp vid förseningar i kollektivtrafiken.

Rullar hyfsat på vägarna

Förutom långa köer i Södra länken ser det ut att rulla på bra på länets vägar under tisdagsmorgonen. Men vid 07.14 krockade två bilar på väg 73 i höjd med påfarten från Gubbängen. Ett körfält in mot stan väntas vara blockerat fram till 08.00 enligt trafiken.nu

Grått men milt

I november 2018 är det ingen högoddsare på att det ska vara mulet och hyfsat varmt när rullgardinen dras upp i sovrummen. Och tisdagen blir inget undantag med sju grader och moln i Stockholm enligt SMHI.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.