ANNONS

Stora problem i SL-trafiken – stopp i tunnelbanan

Räkna med förseningar i tunnelbanan idag.
Räkna med förseningar i tunnelbanan idag.
SL-kaoset började tidigt på torsdagen, S föreslår att busschaufförer ska sova nära jobbet och så ger vi läget för biltrafiken. Det här är nattens och morgonens nyheter.
ANNONS

Stora problem hos SL-trafiken

Redan klockan 06.00 började SL flagga för problem i kollektivtrafiken. Så här är läget just nu:

Tunnelbanan:

Det är oregelbunden trafik på gröna linjen efter ett stopp i båda riktningarna mellan Brommaplan och Fridhemsplan. Orsaken var ett signalfel. Bussar beställda och ersätter sträckan mellan Fridhemsplan och Kristineberg, samt Stora mossen och Brommaplan. I övrigt hänvisar SL till alternativa resvägar.

Flera bussar i innerstan kommer att dras in eller försenas då de används för att täcka upp strulet i tunnelbanan.

– Det kommer innebära att det blir trångt på bussarna, dels för att de är glesare men också för att fler väljer bussen framför tunnelbanan, säger Johan Nordenblank.

Dock är trafiken åter igång för tunnelbanans blå linje 11 sedan kl 7:41 efter det tidigare växelfelet mellan Akalla och Kista. Förseningar samt inställda avgångar förekommer.

Pendeltåget:

Pendeltågen rullar på bra efter det tidigare stoppet.

Tvärbanan: 

ANNONS

Förseningar på som mest cirka 15 min på grund av ett tidigare spårhinder i Trekanten.

Nockebybanan:

Det är stopp på hela Nockebybanan sedan kl 5:33 imorse. Orsaken är signalfel i Alvik. Resenärer hänvisas till tre ersättningsbussar som går mellan Alvik och Nockeby. Fler bussar ska komma.

Roslagsbanan:

Trafiken är åter igång på Roslagsbanan efter det tidigare stoppet.

Busschaufförerna ska sova nära jobbet

Efter den senaste veckans snö- och trafikkaos har Socialdemokraterna i region Stockholm ett förslag som ska få igång kollektivtrafiken snabbare. De vill att SL upprättar beredskapslägenheter till chaufförerna vid tillfällen då vädret kan slå om.

–  Beredskapen är väldigt dålig när det gäller just att kunna få förare på plats, säger oppositionsregionrådet Jens Sjöström(S) till P4 Stockholm.

Läget för biltrafiken

På E4/E20 från Södertälje står en lastbil och stoppar upp trafiken i höjd med Västberga i riktning mot Stockholm. Långa köer från Vårby och inåt stan.

Dalarövägen 227 fortsatt stopp vid Jordbro efter en olycka. Långa köer enligt P4 Stockholm. På gamla Norrtäljevägen mellan Brottby och Söderhall i höjd med Lövhagen står en lastbil och blockerar, långa köer.

Trafiken går långsamt i Södra Länken och varningar om köer är utfärdade. Risk för att nedfarter stängs.

I övrigt är det varningar utfärdade för halka i hela länet.

Idag mulet med snö ikväll

Det blir en mulen torsdag. På eftermiddagen kommer det nederbörd söderifrån. I inlandet faller det delvis som snö, längs kusten faller det som regn. Temperaturen kring nollan.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.