Sköterskor anmäler KS för miljonräkningar

Personal på KS protesterade mot oklara miljonfakturor
Personal på KS protesterade mot oklara miljonfakturor
Sjukhusprotest, prinsbesök och Akilovs "ädla" motiv sågas av polisprofessor Leif G W Persson. Här är nattens och morgonens nyheter i Stockholm.

Fakturor till Karolinska universitetssjukhuset på 57 miljoner kronor som saknar underlag. Det fick sjuksköterskor att genomföra en demonstration utanför entrén till sjukhuset igår kväll.

– Vi var cirka 35 personer i entrén, berättar specialistsjuksköterskan Päivi Vilkkavaara för SVT nyheter Stockholm.

Sjuksköterskor uppger även att man lämnat in en polisanmälan.

Akilovs ädla motiv sågades

Gårdagens nyhetsflöde handlade mycket om åtalet mot Rakhmat Akilov för terrordådet på Drottninggatan förra året.  Så även ”Veckans brott” i SVT på kvällen där kriminologen Leif G W Persson uttalade sig om Akilovs motiv och påstående att han i sista stund väjt för en kvinna med barn:

– Det finns en tendens att de försöker adla sina motiv, kommenterade Leif G W Persson.

Mer om terrordådet och åtalet här:

Ännu en brand i Skogås – en skadad

I natt inträffade ännu en brand i ett flerfamiljshus på Vallhornsvägen i Skogås, denna gång i ett soprum. En person fick föras till sjukhus med rökskador.

– Brandorsaken är oklar men vi har inlett en förundersökning om grov mordbrand, säger Andreas Dahlin, vakthavande på polisens regionledningscentral.

Tidigare under dygnet ska även en lägenhet i fastigheten ha brunnit.

Polisen har inte gripit någon misstänkt.

Hertigen av Cambridge i Stockholm

I dag fortsätter prins Williams och hans hustru Catherines Sverigebesök. På hertigparets program står besök på Karolinska institutet, besök på en skola, på NK och på Fotografiska. Dessutom tar kronprinsessan Victoria och prins Daniel emot hertigparet på Haga slott.

Puls gör Botkyrkabarn pigga i skolan

På Brunnaskolan i Botkyrka rör eleverna på sig fyra av fem skoldagar.

En klar majoritet av eleverna tycker att det blivit lättare att förstå matte och svenska efter skolans satsning på extrainsatta pulspass. Tre av fyra elever tycker att det går bättre att koncentrera sig.

– Jag blir piggare och det blir lättare att förstå, säger Tarasha Laskar som går i fyran.

Plusgrader och regn

Onsdagen bjuder på ännu en dag med gråväder. Det blir en till ett par plusgrader i Stockholm, med regn eller snöblandat regn större delen av dagen, uppger SMHI. Risk för halka, så ta det lugnt i trafiken.