ANNONS

Quarnevalen tar över stan

Snart rullar Quarnevalen genom stan.
Snart rullar Quarnevalen genom stan.
Stor trafikpåverkan när Quarnevalen och löpare tar över stan. Storbrand i Nacka. 2 700 sexköp på thaisalong.
ANNONS

Quarnevalen tar över stan…

Det är en bra idé att lämna bilen hemma idag, åtminstone om man ska till stans centralare delar.

Upp emot en halv miljon åskådare beräknas kanta Valhallavägen-Odengatan-Sveavägen-Kungsgatan-Sturegatan. Det är den avspärrade kortegevägen för Quarnevalen som arrangeras vart tredje år av studenterna vid KTH.

Startskottet går traditionsenligt klockan 14.08 vid KTH. Då ger sig hundratals humoristiska ekipage iväg på den cirka fyra kilometer långa rundturen.

…tillsammans med löpare

Idag lördag är det dags för löparfesten Kungsholmen runt med start vid Rålambshovsparken. Första start är klockan 11. Klockan 12 är det första start för Kungsholmen Halvmarathon.

Läs mer om hur busstrafiken påverkas av Quarnevalen och Kungsholmen runt.

Storbrand i Nacka

Enheter från fyra stationer fick kämpa hela natten för att släcka en fullt utvecklad brand i ett flerfamiljshus på Finntorpsvägen i Nacka.

Larmet kom klockan 23.39 på fredagskvällen. Det brann rejält i källaren och rök spred sig till två trapphus. Ingen behövde evakueras, men sju personer fick sjukvård på platsen efter att ha andats in rök. Ingen ska ha behövt föras till sjukhus.

– Vi har gått runt med värmekamera och kollat att allt är släckt, säger Andreas Linder, brandchef Södertörns brandförsvarsförbund. Jag har fått rapporter om att vi var klara strax efter 9 (idag lördag).

Sopåkare pressade restaurangägare – åtalas

Två sopåkare åtalas för att ha pressat en restaurangägare i innerstan att betala svarta pengar för att få sina sopor hämtade.
I förhör vittnar restaurangägaren om att han fick stora problem med soporna när han slutade betala.
Sopåkarna åtalas nu för ocker och tagande av muta.

ANNONS

Misstanken: 2700 sexköp på thaisalong

En kvinna åtalas vid Stockholms tingsrätt för att ha möjliggjort minst 2700 tillfälliga sexuella förbindelser på en thaimassagesalong i Vasastan.
Brottet rubriceras som grovt koppleri.

Robin från Årsta sjunger i Kiev

Hela Sverige och inte minst Stockholm håller tummarna för den 27-årige Årstabon Robin Bengtsson ikväll.

Då tävlar han med låten ”I can’t go on” i Melodifestivalen i Kiev, Ukraina.

Robin Bengtsson går ut som nummer 24 av totalt 26 finalbidrag.

Här är de roligaste barerna i stan

En humoristisk bar, en takterass med stans bästa utsikt, en förfestkrog och en gastrobar där drinkarna serveras av en världskänd bartender.

Allt om Stockholms nöjesskribent Sofie Strandberg har tagit tempen på stans hetaste barer – här är de som det snackas om mest just nu.

Soligt eller växlande molnighet

Enligt SMHI:s prognos kommer vädret i länet under lördagen vara mest soligt men med en del slöjmoln och 12-16 grader, något lägre vid kusterna i samband med pålandsvind. Inatt 0-5 grader. Sydostlig vind och längs Upplandskusten sjöbris.

Soluppgången var klockan 04.19 vilket är 17 minuter tidigare än för en vecka sedan. Klockan 21.10 går solen ned, 16 minuter senare än för en vecka sedan.