Radhus brinner i Solna

Brandbil
En radhusbrand i Hagalund, Solna, utbröt på söndagsmorgonen. En butik och en bensinmack i city utsattes för rånförsök.
Den man som på lördagen gick genom isen på Norrviken har avlidit.
Här är nattens och morgonens händelser i Stockholm

Räddningstjänsten fick in larm klockan 06.28 på söndagsmorgonen om en radhusbrand på Charlottenburgsvägen i Hagalund, Solna. Branden startade i ena änden av en radhuslänga, bestående av fyra hus.

– Branden startade i ett garage eller en carport där det stod en bil. Om det sedan är bilen eller något annat bredvid bilen som började brinna är oklart, säger Hans Eriksson, ledningsoperatör vid Storstockholms brandförsvar.

Alla som bor i husen ska ha kommit ut och ingen person är skadad.

Tre stationer har varit på plats under morgonen för att arbeta med släckningsarbetet.

– Två av fastigheterna kommer att vara obeboeliga, medan de två andra går att återvända till. Vi håller nu på att dra ner på styrkorna och kommer nu att jaga glödbränder och säkrar upp så att det inte ligger och pyr någonstans, säger Hans Eriksson.

Räddningstjänsten räknar med att släckningsarbetet ska vara helt klart vid 10.30 på förmiddagen.

Butik och mack i city utsatta för rånförsök

En butik och en mack som ligger i anslutning till varandra i centrala Stockholm har utsatts för rånförsök vid 08-tiden på söndagsmorgonen.

– De larmade kort efter varandra om att det kommit in en maskerad gärningsman beväpnad med kniv. Det är för mig just nu oklart om de fått med sig något, säger Andreas Dahlin, vid polisens ledningscentral.

Man avliden efter isolycka

Den man i 75-årsåldern som vid lunchtid på lördagen gick genom isen på sjön Norrviken i Sollentuna, avled senare. Han drogs upp ur vattnet och fördes med ambulanshelikopter till sjukhus, men hans liv gick inte att rädda.

Skridskoåkare gick genom isen på Norrviken

Fem häktade i vapenhärva

Fem män, misstänkta för grovt vapenbrott, häktades under lördagen i Stockholms tingsrätt, skriver SVT. Männen är mellan 27 och 60 år.

– Det finns misstanke om att de ägnar sig åt att skaffa startpistoler från utlandet och tar dem till Sverige där de görs om till skarpa vapen och överlåts till andra personer. Vi är i början av en mycket stor utredning, säger Jonas Lövström, kammaråklagare vid Riksenheten mot internationell och organiserad brottslighet, till SVT.

Hotades med kniv på Aspuddens t-banestation

En person utsattes för et rånförsök på Aspuddens tunnelbanestation i lördags eftermiddag. En okänd man kom fram hotade personen med kniv och begärde att få mobiltelefonen. När resenären inte lämnade ifrån sig telefonen gick gärningsmnannen i riktning mot utgången. En timme senare greps en man i en butik, misstänkt för rånförsöket.

Han är polisens egen detektiv

När polisutredarna inte kommer längre betyder det inte att de nerlagda ärendena är helt döda. Sollentunapolisens nya operativa brottsanalytiker letar mönster och röda trådar som kan sätta stopp för ligor och framtida brott.

Regn eller blötsnö i eftermiddag

Regn eller snö rör sig långsamt norrut under dagen, men i eftermiddag kan regn eller blötsnö förekomma. Temperaturen ligger på 0 till 4 grader.