ANNONS

Brand härjar i radhus – en person vårdas

Brand i flerfamiljshus, Odenplan öppnar åter för trafik och rekordvärme slog mot Stockholm i helgen. Det här är nattens och morgonens nyheter.
ANNONS


Brand i flerfamiljshus – en räddad

Det brinner i ett radhus i Rotebro i Sollentuna, rapporterar Expressen. Såväl brandkår som polis har nu under morgonen stora resurser på plats och en person har körts till sjukhus med oklart skadeläge.

–– Vi jobbar på var sin sida om lägenhet där det har brunnit för att förhindra spridning. Jag misstänker att lägenheten kommer att vara ganska kraftigt brännskadad, säger Erik Westbring vid Storstockholms brandförsvar till tidningen.

Enligt uppgifter till SVT ska släckningsarbetet pågå i minst två timmar till.

Odenplan öppnar idag

Efter haveriet med skenande rulltrappor meddelar SL att Odenplan öppnas under måndagen. Alla utom tre rulltrappor är säkra att åka med. När Stockholm City öppnar vet SL i dagsläget inte.

Den extrainsatta trafiken fortsätter även när stationen vid Odenplan öppnar. Det gäller både ersättningsbussarna i Solna och den ökade turtätheten på röda linjen. Arbetet med Söderströmbron fortsätter vilket innebär att resenärer på gröna linjen måste byta till röd linje mellan T-Centralen och Slussen.

Explosion skickade tre till sjukhuset

Under natten fick tre personer åka till sjukhuset efter en explosion i Vällingby, rapporterar SVT. Polisen misstänker inte något brott och man vet inte hur pass skadade de tre personerna blev. Orsaken ska ha varit att de tre personerna försökt kapa ett kopparrör på ett kylskåp varpå ett tryck bildats.

Knastertorrt – folk grillar ändå

Det råder eldningsförbud i hela länet med anledning av torkan. Men människor verkar vilja grilla ändå. Under helgen har polisen fått in över sextio samtal från personer som sett hur andra grillat i parker och ute i naturen, rapporterar P4 Stockholm.

Varmaste dagen i Stockholm – på 20 år

Igår letade sig temperaturen upp till 33,5 grader i Stockholm, vilket är årets hittills högsta temperatur. Det är också den högsta temperaturen Stockholm fått sedan 1994, enligt SMHI. Det blir inte direkt svalare idag med temperaturer mellan 28 och 33 grader med svag vind.

Strul på t-banan – men i övrigt?

På Södertäljevägen E4/E20 strax före avfarten mot Lindvreten i riktning mot Stockholm står en bil stilla. Det står också en bil i vägrenen vid trafikplats Stäket i Järfälla. I övrigt, med undantag för tunnelbanan, ska trafiken rulla på utan problem.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.