ANNONS

Flera radhusbränder – nu agerar brandkåren

Brand på Mossvägen i Huddinge.
Branden på Mossvägen i Huddinge i maj blev omfattande.
Efter flera bränder börjar brandkåren på Södertörn inspektera radhus i kommunerna, Kaknästornet stängt för besökare på obestämd tid på grund av säkerhetsskäl och i Tyresö har sjukskrivningarna bland socialsekreterare sjunkit kraftigt. Det är några av nattens och morgonens nyheter.
ANNONS

Brandförsvar inspekterar radhus

Efter flera bränder i radhus väljer Södertörns brandförsvarsförbund inspektera radhus i Södertörns kommuner, rapporterar SVT. Det senaste året har det bland annat brunnit radhus i Huddinge, Botkyrka och Södertälje. Risken i flera radhus är att branden sprider sig från bostad till bostad via vinden i husen.

– Ser vi att det är för dåliga radhus eller konstruktioner så kan vi då göra en tillsyn och kräva vissa åtgärder, säger Bo Björklund brandingenjör på Södertörns brandförsvarsförbund till SVT.

Kaknästtornet stängt av säkerhetsskäl

I går stängde Kaknästornet i Stockholm på obestämd tid. Enligt P4 Stockholm är anledningen brister i sprinklersystem och rökevakuering. Kaknästornet var även stängt i somras på grund av slitage på hisslinorna.

Färre socialsekreterare slutar

Färre socialsekreterare slutar på socialtjänsten i Tyresö kommun. Under 2016 slutade hela 60 procent av socialsekreterarna på barn- och ungdomsenheten, en siffra som nu sjunkit till 10 procent rapporterar SR.

– Vi har blivit bättre på att ta hand om socialsekreterarna. Vi har satt in fler gruppledare så att det är nära till en chef som kan stötta en och sedan har vi satsat på ett introduktionsprogram. Man får ett brev innan man börjar och sedan följs man upp löpande under första året för att se om något behöver kompletteras, säger Anna-Lena Engstedt chef på individ- och familjeenheten på Tyresö kommun till Sveriges Radio.

SR skriver att situationen förbättrats i fler kommuner i Sverige och enligt uppgifter från Sveriges kommuner och landsting.

ANNONS

Trafiken på morgonen

Det är köer i Södra Länken och risk för stängda infarter samt köer vid Rosersbergsleden norrifrån mot Stockholm. Vid sjutiden fanns inga rapporter om problem i kollektivtrafiken.

Grå dag väntar

Det blir en grå dag i Stockholm enligt SMHI. Temperaturerna börjar kring 10 grader med en aning regn för att sedan stiga under dagen. Vid lunch försvinner regnmolnen för att sedan återvända framåt kvällen. Vid 18-tiden finns chans att solen tittar fram och säger hej.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.