Rånade tobaksbutik – greps på toaletten

morgonkollen
Det ser ut att bli en solig dag i Stockholm.
Rånare misshandlade personal i tobaksbutik på Hägerstensåsen – polisen grep dem på toaletten. Förintelsens offer hedras vid Raol Wallenbergs torg, Mitt i spanar efter tänkbara placeringar för Sida i Botkyrka och en ny klänningsutställning öppnar på Sven-Harrys vid Vasaparken.
Här är nattens och morgonens händelser.

Tobaksbutik på Hägerstensåsen rånades

En spel- och tobaksbutik på Hägestensåsen rånades vid 19.30-tiden på fredagen. Två män rånade butiken, misshandlade den som arbetade i butiken och hotade honom med ett pistolliknande föremål.

När överfallslarmet gick råkade en polispatrull befinna sig alldeles intill.

– Förövarna hann inte ta sig ut, utan flydde i på toaletten där de gömde sig. Där hittades också en kniv och ett pistolliknande föremål, säger Sven-Erik Olsson, vid polisens länskommunikationscentral.

Mannen som arbetade i butiken fick uppsöka sjukhus.

– De hade misshandlat honom och försökt binda honom med buntband, säger Sven-Erik Olsson.

De båda männen, som är i 18 respektive 25-årsåldern greps, misstänkta för grovt rån och misshandel

Kvinna utsattes för försök till bilrån

En kvinna utsattes för ett försök till bilrån i Bro centrum, vid 18-tiden på fredagen. En knivbeväpnad försökte tvinga till sig bilen, men avbröt av någon anledning och sprang därifrån.

Polisen sökte efter gärningsmannen med hjälp av hundpatrull och polishelikopter, men hittade honom inte. Kvinnan ska inte ha skadats fysiskt vid rånet.

Förintelsens offer hedras

Idag är det internationella minnesdagen för Förintelsens offer. I Stockholms hedras Förintelsens offer bland annat på Raol Wallenbergs torg klockan 17. Medverkande är bland andra statsminister Stefan Löfvén (S) och kulturminister Alice Bah Kunke (MP). En timme senare är det minnesceremonier i Stora synagogan och i St Jacobs kyrka.

Här kan du se hur programmet ser ut i din kommun.

Spaning: Sju tänkbara platser för 500 statliga jobb

Sida flyttar 500 statliga jobb till Botkyrka. Lokaltidningen Mitt i gick på span och hittade sju tänkbara platser åt myndigheten.
– Nog viktigt att man tänker i ett kollektivtrafiknära läge så att de anställda inte tar bil, säger Botkyrka kommuns utvecklingschef Per-Anders Framgård.

Sukta efter vackra klänningar på Sven-Harrys

Låt dig hänföras av hantverket bakom inlånade plagg från internationella modehus, klänningar från svenska och danska hovet och titta på Sara Danius klänningar från Nobelfesten. Nu öppnar en ny uställning på Sven-Harrys konstmuseum vid Vasaparken.

Solig januarilördag

Det ser ut att bli en vacker vinterdag idag. SMHI:s prognos lovar sol och temperaturen ligger runt nollan. Snön har ju smält bort i veckan, men kanske en härlig promenad eller skridskotur på konstfrusen is?