Rånare hotade butikspersonal med knivar

En matbutik rånades i Huvudsta på tisdagskvällen.
En matbutik rånades i Huvudsta på tisdagskvällen.
En Icabutik i Huvudsta rånades sent i går kväll, tidigare samma kväll rånades en kiosk i Spånga. En jätteskola som ska rymma 2300 elever öppnas nästa år på Kungsholmen, och en okänd fotograf fångade vildsint älg på film, det här är några av morgonens nyheter i Stockholm.

Rånare hotade butikspersonal med knivar

Flera gärningsmän rånade en Ica-butik i Huvudsta på tisdagskvällen. Beväpnade med knivar tvingade rånarna till sig kontanter till ett okänt värde. Larmet kom till polisen vid 22-tiden, men när polispatrullen anlände till butiken hade gärningsmännen redan hunnit fly, troligtvis till fots.

– Vi har ingen misstänkt för rånet och platsen är avspärrat för teknisk undersökning, säger Mats Almquist, vakthavande befäl på Stockholmspolisen

Tidigt på onsdagsmorgonen ska ingen ska vara gripen för rånet.


Kiosk rånades på kontanter

Tidigare under tisdagskvällen utsattes även en kiosk i Spånga för ett rån. Rånarna ska ha fått med sig olika saker från kiosken, bland annat en okänd summa kontanter. Ingen person ska skadats fysiskt i samband med rånet.


Ämbetshus renoveras för öppning av jätteskola

Nästa höst invigs Anna Whitlocks gymnasium på Kungsholmen. Gymnasiet blir Stockholms största med plats för 2 300 elever.

Just nu totalrenoveras Ämbetshuset där skolan ska ligga och Mitt i fick följa med i de blivande skollokalerna.

Jätteskolan ska ge plats åt 2 300 elever

 


Mitt i granskar idrottsklubbars rutiner kring sex-dömda ledare

Mitt i:s kartläggning visar att en majoritet av Stockholms största klubbar avstår från att begära in uppgifterna för samtliga ungdomsledare. ”För tidskrävande”, ”vi har inte haft den typen av problem” och ”integritetskränkande” är några av argumenten som hörs från klubbarna.


Signalfel på Lokalbanan

Ett signalfel har inträffat på Roslagsbanans Kårstalinje, ersättningsbuss går mellan Visinge och Kårsta.

Inga andra större händelser som påverkar rusningstrafiken i Stockholm har rapporterats under tidig onsdags morgon.


Okänd avsändare fångade aggressiv älg på film

Den aggressiva älg som förra veckan stångade och försökte hoppa på fyraåriga Kalle syns på filmen ett stenkast från trädgården där attacken ägde rum.

Filmen är fotad före helgen. Om det var innan eller efter attacken vet vi inte, eftersom Mitt i inte har fått tag på avsändaren.


Handbollspelare hoppas nätkampanj sätter press på makthavare

De senaste dagarna har kampanjen #metoo nått Sverige. Det är en kampanj där kvinnor berättar om sexuella trakasserier de har utsatts för. Och det är många.

– Alla kvinnor jag känner har blivit utsatta på ett eller annat sätt. Det är vanliga tjejer som berättar om deras upplevelser att leva som kvinna och det är för jävligt att det ska vara så, säger handbollsspelaren Linnéa Claesson till Mitt i.


Sol, sol och mera sol

När den blöta morgonen glider över till förmiddag lovar vädergudarna klarblå himmel. Från klockan 09.00 ska solen skina utan att bli avbruten av sura moln som släpper dryga regndroppar. Temperaturen ska pendla mellan 7 till 9 grader.