ANNONS

Rånaren var klädd i folkdräkt

Relativt lugn fredagsnatt i stan. Arkivbild.
Relativt lugn fredagsnatt i stan. Arkivbild.
Rånaren på Götgatan bar folkdräkt, man knivskuren vid rån, två skadade i streetrace efter krock, pojke knivhotades av två engelsktalande män.
ANNONS

Rånaren var klädd i folkdräkt

Klockan 01.20 natten till lördagen rånades en man på mobiltelefon och klocka på Götgatan. Offrets kamrat lyckades gömma sig och larmade polisen.

– Vi fick ett ovanligt signalement på en av rånarna. Han bar nämligen folkdräkt, säger Sven-Erik Olsson vid Stockholmspolisen.

Man rånad och knivskuren

En man rånades och blev knivskuren i benet i Kista på fredagskvällen. Tre yngre män tog rånoffrets uttagskort och tvingade honom avslöja koden. De kvarhöll mannen under tiden uttaget skedde.

Rånarna sprang sedan mot Husby. Ännu har ingen gripits.

Två skadade i streetrace

Två personer fick föras till sjukhus i samband med ett illegalt streetrace klockan 01.40 natten till lördagen. Platsen var väg 73 i Haninge, vid avtagsvägen till Västerhaninge kyrka.

– Två bilar körde ihop och rullade. Skadeläget på de två förarna är ännu oklart, säger Torsten Kjell, operativ chef Södertörns brandförsvarsförbund.

Pojke hotad med kniv

Strax före klockan sju på fredagskvällen beordrades en polispatrull att åka hem till en pojke på Södermalm. Pojken berättade att två yngre män som talade engelska hade hotat honom med en kniv och försökt ta hans mobiltelefon vid Eriksdals fotbollsplan. Rånet misslyckades och männen sprang från platsen.

Rånbytet blev kvitton

Ett rån av det klantigare slaget utfördes strax före halv sju på fredagskvällen på Stupvägen i Helenelund i Sollentuna.

Tre knivbeväpnade yngre personer tog sig in i en matbutik och försökte få personalen att öppna en kassalåda vilket är tekniskt omöjligt. Det enda de kom över var kvitton från en annan låda, och med detta byte sprang de från platsen. Ännu är ingen gripen.

ANNONS

Triathlontävling stänger gator

I helgen avgörs tävlingen Stockholm triathlon vilket innebär många avstängda gator i centrala Stockholm. Norr Mälarstrand, mellan stadshuset och Kungsholmstorg är avstängd hela helgen med start 11.20 på lördag. Under söndagen utökas avstängningen till att gälla hela Norr Mälarstrand bort mot Gjörwellsgatan.

Jättefika på Sergels torg

☕️ Det är näst sista dagen för hållbarhetsfestivalen Stockholm Act. Lördagen har mycket på programmet, inte minst ”En fika gör skillnad!”

Kompisbyrån dukar upp stans största fika på Sergels torg klockan 14-16. Syftet är att skapa möte och gemenskap mellan nyanlända och svenskar. ☕️

Läge för sol och bad

☀️ Ännu behöver inte badbyxorna läggas i malpåse. Enligt SMHI:s prognos kommer vädret i länet under lördagen vara soligt. Vi kan räkna med 16-19 grader och nordvästligt vind. I natt mest klart och 5-10 grader. ☀️

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.