ANNONS

SL-förare ropade ut rasistisk varning

En grupp pekades ut som tjuvar av chauffören.
En grupp pekades ut som tjuvar av chauffören.
Rasistiska utrop i tunnelbanan, Black friday och minusgrader med risk för halka.
Och så slog 17-årige stjärnskottet Jack Lahne till i viktig allsvensk kvalmatch.
Här är nattens och morgonens nyheter.
ANNONS

Chaufför ropade ut rasistisk varning

”Göm era laptops, böcker och smycken. Håll i tidningarna och kaffet för de här personerna tar allt. De är ficktjuvar allihopa”. Det utropet ska en tunnelbanechaufför på röda linjen ha gjort, rapporterar P4 Stockholm.

Uppropet ska ha riktats mot en särskild grupp utan att det funnits belägg för att de är tjuvar. Resenärer som hört utropen har uppfattat dem som rasistiska.

– Vi tycker absolut inte att man ska formulera sig på det här sättet som representant för SL. Vi tänker ta upp det här med våran entreprenör och förutsätter att de åtgärdar saken, säger Claes Keisu till P4 Stockholm.

Olyckor stoppade trafik

Tidigt på fredagsmorgonen krockade två lastbilar i södergående riktning vid Södertäljebron. Räddningstjänsten larmades till platsen 04.21 och trafiken stängdes av så bara ett körfält var öppet. Vid 6-tiden var trafiken igång igen.

Strax efter 6 inträffade en ny olycka då en lastbil och två personbilar krockade, denna gång på Essingeleden i höjd med Gröndal.

Black friday – nu vill de åt din lön

Så är det fredag och inte vilken fredag som helst tycker handeln som dubbat dagen till Black friday –  stor readag. Passande nog en dag då många precis fått lön. Så bäddat för trängsel i butiker.

Man rånad i hemmet på Kungsholmen

Vid 20-tiden på torsdagskvällen blev en man rånad i sitt hem på Igeldammsgatan på Kungsholmen. Polisen blev uppringd av mannen som uppgav att två gärningsmän rånat denne på värdesaker.

– Det var två personer som trängde sig in i bostaden och han har fått motta slag, säger Kjell Lindgren, presstalesperson på polisen i Stockholm.

Enligt polisen användes inga vapen vid rånet. Gärningsmännen kom över mobiltelefon, kontanter och andra värdesaker och jagades på torsdagskvällen av uppemot tio polispatruller. Ingen är gripen.

ANNONS

Polisen har inlett en förundersökning om grovt rån.

17-åring matchhjälte i BP:s kval

På torsdagskvällen blev 17-årige Jack Lahne i Brommapojkarna matchhjälte när laget slog AFC Eskilstuna med 1-0 i kvalet till fotbollsallsvenskan. Det enda målet gjorde Lahne i 12:e matchminuten.

På söndag avslutas kvalet när lagen möts igen på BP:s hemmaplan Grimsta IP.

Brommapojkarna klarar kval i sista matchen i Allsvenskan

Jack Lahne gör mål för Brommapojkarna i den sista Allsvenska matchen. Foto: Erik Bjernulf

Vädret – minusgrader idag

På fredagen blir det -2 till-4 grader och molnigt. På eftermiddagen kan solen titta fram, spår SMHI.