ANNONS

Smash and grab-kupp mot exklusiv klädbutik i natt

smash and grab-kupp i Skärholmen centrum natten till den 9 oktober 2018.
I dag inleds en rättegång i en stor knarkhärva, där 15-åringar ska ha varit kurirer, ännu en smash and grab-kupp mot Skärholmen centrum och köpare av lyxlägenheter går till Kronofogden för att få tillbaka pengar. Här är morgonens nyheter!
ANNONS

Rättegång i stor knarkhärva inleds

I dag inleds rättegången mot sju unga män, två minderåriga pojkar och en kvinna, alla är misstänkta i en stor narkotikahärva. Ligan ska bland annat ha använt 15-åringar som kurirer.

Nätverket började nystas upp sedan polisen gjort ett stort knarkbeslag i en lägenhet i Sundbyberg, i december 2017. Sedan gjordes flera stora beslag. Två män har också skjutits ihjäl, båda med koppling till narkotikahandeln i Järva. Misstankarna mot ligan gäller alltså även mord.

Ny smash and grab-kupp i Skärholmen

Rånare körde rakt in i Skärholmen centrum strax före klockan fyra i natt, via parkeringsgaraget. De fortsatte fram till en klädbutik, där de kom över dyra kläder. Enligt uppgifter till Aftonbladet var tre bilar inblandade. En av dem stod kvar inne i centrumet på morgonen, då polisen spärrat av platsen för en teknisk undersökning,

– Ingen har ännu gripits, säger Pontus Sandulf, vid Polisens ledningscentral till Mitt i.

Det är bara två veckor sedan Skärholmen centrum senast råkade ut för en smash and grab-kupp. Även då tog sig rånarna in via parkeringsgaraget och fortsatte fram till en klädbutik, där de stal varor.

Missnöjda bostadsrättsköpare går till Kronofogden

Missnöjda köpare av lyxlägenheter på Östermalm och Gärdet har vänt sig till Kronofogden för att få tillbaka pengar av Oscar Properties, rapporterar Svenska Dagbladet. Orsaken är att byggprojektet kraftigt försenats.

En kvinna berättar att hon tecknade sig för en trea för 13 miljoner 2016 och skulle ha flyttat in i vintras. Hon kan fortfarande inte flytta in, utan bor nu i sin sommarstuga. Projekten är ”Brf Riddaren 5” på Nybrogatan och ”Brf Stettin 7”, även kallad 79&Park, enligt SvD.

ANNONS

Rånare med yxa slog till mot mack

Två män rånade OK Q8 i Orminge, i Nacka, i natt. De slog till strax efter klockan fyra och var beväpnade med en yxa.

– De försvann i bil. Vad de kom över vet jag inte, säger Pontus Sandulf, vid Polisens ledningscentral.

Kollektivtrafiken flyter

Inga större störningar finns i kollektivtrafiken nu på morgonen. Vissa av Saltsjöbanans tåg har dock endast fyra vagnar under morgonrusningen. Bussar går direkt från Fisksätra till Slussen, utan att stannar vid på mellanliggande stationer.

Mulet och milt i dag

Det blir en mulen och mild dag, med temperaturer mellan 12 och 15 grader. På morgonen kan det regna lite på vissa håll

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.