Redo för inflytt? Rekordmånga lägenheter klara i Stockholm

På de senaste fyra åren har bygget av 70 000 bostäder påbörjats i länet. Det är 25 000 fler än de fyra åren före det. Ändå varnar Länsstyrelsen för fortsatt bostadsbrist.
Två ungdomar ertappades med att åka utanpå en tunnelbanevagn under onsdagen. Och vädret bjuder på regn och åska.
Här är morgonkollen från Mitt i.

morgonkollen balk morgonens stockholmsnyhet

Rekordmånga lägenheter inflyttningsklara i länet

Förra året blev drygt 17 000 bostäder inflyttningsklara i Stockholms län och ytterligare 24 000 bostäder kommer att färdigställas inom två år, det rapporterar SVT Stockholm.

Men ändå varnar Länsstyrelsen för att bostadsbristen kommer att fortsätta eftersom byggtakten nu avtar.

I år beräknas att endast 10 000 lägenheter kommer att påbörjas. Det är att jämföra med den senaste fyraårsperioden då bygget av över 17 000 lägenheter påbörjats per år i snitt.

 

morgonkollen balk nattens händelsenyhet

Vansinnesfärden i t-banan

Under onsdagskvällen larmades polisen till Telefonplans tunnelbanestation. På övervakningskamera syntes nämligen två ungdomar åka mellan två tåg.

Polisen skriver på sin sajt att de stoppade ungdomarna som visade sig ha en kompis inne i en av vagnarna som filmade vansinnesfärden.

Polisen ska därefter ha förklarat det livsfarliga i läget och sedan överlämnat de tre ungdomarna till deras vårdnadshavare.

En anmälan till socialtjänsten är upprättad.

 

morgonkollen balk läget i stockholmstrafiken

Polisen varnar för kaos

 

Inga olyckor eller hinder rapporterade under morgonen. Men under torsdagen inleds hemliga mötet på Grand Hôtel i Stockholm och mängder av superkändisar flygs in till Sverige – vilket leder till stora avspärrningar och avstängda vägar i innerstan.

– Lämna bilen hemma, kolla SL:s information och var beredd på att trafiken kommer slås av på olika ställen i city under olika tidpunkter de här dagarna, säger Anna Westberg.

 

morgonkollen balk dagens stockholmsväder

Regn och åska i dag

Tidvis regn- eller åskskurar och 18 till 23 grader, lägre i skurarna, rapporterar SMHI.

I natt mest uppehåll, minskad molnighet men lokalt dimma, 10 till 14 grader. Då vind omkring nordväst.