Riksdagsman tar timeout efter sexanklagelser

Götgatan
En kvinna har berättat hur riksdagsmannen förgrep sig på hennes bebis på Pizza Hut.
En riksdagsledamot tar timeout efter anklagelser om sextrakasserier, kvinna lyckades avbryta våldtäkt och Stockholm kan få vinter-OS trots allt.
Här är nattens och morgonens nyheter.

En riksdagsledamot för Miljöpartiet tar timeout efter anklagelser om sexuella trakasserier mot kvinnor i partiet som ska ha pågått i tio år. En kvinna har berättat att han förgrep sig på hennes bebis.

– Jag såg hur han genast vände henne upp och ner, höjde henne upp i luften och stoppade in sin tunga i hennes mun, säger hon till DN.

Mannen har svarat med att polisanmäla kvinnan för grovt förtal.

Kvinna lyckades avbryta våldtäktsförsök

En kvinna utsattes för ett våldtäktsförsök på en gångväg mellan Hjulsta och Spånga strax efter klockan 18 på måndagskvällen.

– En man höll för hennes mun och tog på henne med andra handen. Men hon lyckades få bort handen för munnen och skrika så att han avbröt, säger Sven-Erik Olsson, presstalesperson vid Stockholmspolisens regionledningscentral.

Polisen sökte efter mannen i området utan resultat. Uppgifterna om gärningsmannen är knapphändiga.

– Får vi inte in vittnesuppgifter är det svårt att gå vidare, säger Sven-Erik Olsson.

Kvinna rånad och slagen av två knivmän

En kvinna misshandlades och rånades av två män på Härjedalsgatan i Vällingby vid 18.46 på måndagskvällen. Hon fick en lättare blödning och svullnad i ansiktet och blev av med bland annat mobiltelefon, dator och kontokort.

Polisen spanade i området och träffade på två män som verkade misstänkta.

– De bar på en datorväska men visade sig inte ha med rånet att göra. Däremot hade en av männen ett knogjärn och anmäldes för brott mot knivlagen, säger Sven-Erik Olsson vid Stockholmspolisens regionledningscentral.

Pojke rånades på dator

En 17-årig pojke var på väg till en bostad på Vintrosgatan i Hagsätra när han fick en kniv tryckt mot halsen.

– Mannen tvingade med sig pojken till en intilliggande uttagsautomat. Men han hade inte med sig något kontokort. Då tog förövaren hans dator och försvann, säger Sven-Erik Olsson vid Stockholmspolisens regionledningscentral.

Pojken hade ett mindre skärsår på halsen efter händelsen. Polisen har ingen misstänkt för brottet.

Tre bilbränder i Södertörn

Tre bilar stacks i brand i Södertörn under kvällen och natten. Klockan 22.24 larmades polis och räddningstjänst till Kristinavägen i Glömsta där en bil brann.

Och klockan 00.44 rapporterades två bilar brinna på en parkering på Brages väg i Norsborg.

– Det finns inget samband mellan händelserna som jag känner till. Får vi inte in några tips kring händelserna har vi svårt att gå vidare, säger Sven-Erik Olsson, presstalesperson vid Stockholmspolisens region ledningscentral.

Drömmen om OS i Stockholm lever vidare

Vinter-OS 2026 kan hamna i Stockholm trots allt. Stockholms stad har ju sagt nej. Men Sveriges Olympiska kommitté har ändå anmält intresse för att få mästerskapet till stan.

– Den största utmaningen vi har är att även Stockholms politiker ska förstå hur bra det här är, säger Gunilla Lindberg, generalsekreterare i Sveriges Olympiska Kommitté till TT.

Mulet och regn

Vädret blir mulet och tidvis kommer det regn. Temperaturer på 1-4 plusgrader, i natt lokalt nollgradigt. Först ostlig vind som i kväll övergår till växlande.