ANNONS

Snart 30-timmarsregel i Stockholms förskolor

Läsplatta förskola.
Föräldralediga får inte har syskonet på förskolan på heltid.
Stockholms stad röjer en del av den illegala hamnen vid Tanto på Södermalm och nu blir det sämre villkor för föräldralediga med barn på dagis. Dessutom är saknar många länsbor fortfarande ström efter stormen Alfrida. Det här är nattens och morgonens nyheter 15 januari.
ANNONS

Nu röjer kommunen en del av hamnen vid Årstaviken som i media kallats ”pirathamnen”. På instagram delar polisen på Södermalm med sig en bild när Stockholm stad tar upp en båt som sjönk i hamnen förra sommaren. Hamnen består bland annat av en flytbrygga som lockat till sig tjuvankrande båtar och har varit ett gissel för staden under flera år.

30-timmarsgräns snart tillbaka i Stockholms förskolor

Efter maktskiftet i stadshuset slopar alliansen och MP heltid i förskolan för äldre barn till föräldralediga. I stället återinförs 30-timmarsgränsen.

– Jag har fått väldigt mycket positiva reaktioner från människor som arbetar i förskolan, säger Lotta Edholm (L), skolborgarråd till SR Stockholm.

Under den förra mandatperioden införde den rödgrönrosa majoriteten rätt till heltid i förskolan för äldre barn till föräldralediga.

3 600 hushåll fortfarande utan ström

Flera tusen hushåll i Norrtäljetrakten är fortfarande utan ström efter stormen Alfrida.

– Det är svårt att hinna med att jobba till exempel om man ska hålla huset varmt. Åker man hemifrån åtta timmar då är det riktigt jäkla kallt när man kommer hem, säger Jonas Blomqvist på Väddö till P4 Stockholm.

Jonas familj har varit utan ström sedan stormen 2 januari. Prognosen är att de kan få vänta ytterligare över en vecka på att få strömmen tillbaka.

ANNONS

Polisen varnar: Grova rån i hemmet ökar

Vill man annonsera ut dyra saker som bilar eller klockor på säljsajter bör man tänka på säkerheten. Annonserna kan nämligen även locka till sig kriminella .

– Vi har inga siffror, men vi har sett en ökning av grova rån i bostad under sommaren och hösten, säger Per Åkermark, operativ samordnare vid polisområde Nord till SVT Stockholm.

Ett råd är att inte skriva hemadress i annonsen och möta möjliga köpare på en neutral plats.

Fick du en tulpan idag?

Då kan det bero på att det är tulpanens dag idag, i alla fall enligt branschorganisationen Blomsterfrämjandet.

Trafiken

SL rapporterar inga större störningar i kollektivtrafiken på morgonen. Tänk på att det kan vara halkigt, främst på mindre vägar.

Vädret

Temperaturen i dag blir 2-5 minusgrader. Nordvästlig avtagande vind. Klart väder på dagen, men mulet frampå eftermiddagen.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.