Rökdykare räddade person ur brinnande villa

brandbil genrebild
Rökdykare räddade en person ur den brinnande villan.
Rökdykare drog ut en person ur en övertänd villa i Sundbyberg och en man tvingade ut från restaurang i Rinkeby och rånades av två beväpnade män.
Vi säger stor grattis till curlingtjejerna från Stockholm som tog OS-guld i natt - till vardags är de med i Sundbybergs CK.
Här är nattens och morgonens nyheter.

Kvart över nio på lördagskvällen larmades räddningstjänsten och polisen till Duvbo i Sundbyberg efter uppgifter om en villabrand. Branden var fullt utvecklad när brandkåren kom fram.

Rökdykare hittade en person i den övertända villan. Personen fördes till sjukhus, skadeläget är oklart.

Polisen har inlett en förundersökning om mordbrand eftersom orsaken till branden är oklar. Brandplatsen kommer att spärras av i avvaktan på teknisk undersökning.

Rånare tvingade ut man från restaurang i Rinkeby

Strax före klockan 21 igår kväll blev en man utdragen av två beväpnade män från en restaurang vid Rinkebytorget och tvingades till en uttagsautomat och sedan till sin bil. Gärningsmännen var beväpnade med kniv och ett pistolliknande föremål. De tvingade honom att köra sällskapet i sin egen bil. Rånarna stal hans klocka och mobiltelefon och ska också ha försökt stjäla bilnycklarna.

Efter rånet har förövarna lämnat platsen till fots. Polisen spanade efter dem i området, men utan resultat. Händelsen rubriceras som väpnat rån.

Stockholmslag vann OS-guld i curling

Vi säger stort grattis till curlingdamerna som tog OS-guld i natt! Guldtjejerna är ett Stockholmslag, nämligen Team Hasselborg från Sundbybergs CK.

Historiskt OS-guld för Lag Hasselborg

 

Sol och snö

Det blir en solig början av söndagen i Stockholm. Framåt dagen mulnar det på och ikväll ska det snöa, enligt SMHI:s prognos. Riktigt kall förmiddag, framåt dagen ligger temperaturen kring fem minusgrader.