ANNONS

Fel i rösträkningen och haveri hos Valmyndigheten

Stickprover har visat att flera fel har begåtts i rösträkningen i Stockholm.
Stickprover har visat att flera fel har begåtts i rösträkningen i Stockholm.
Stickprover visade på flera fel i rösträkningen i Stockholm. Ung kvinna mördad i Kista. Två vakter svårt misshandlade i t-banan. 2-årig pojke avled efter fall från åttonde våningen. Historisk publiksiffra i söndagens derby – men hur historisk ..? Här är nattens och morgonens nyheter i Stockholm.
ANNONS

Rösträknare skickades hem

Flera fel har begåtts under rösträkningen i Stockholm och det finns en rad frågetecken kring hur räkningen har gått till. Enligt uppgifter till SVT Nyheter Stockholm har stickprovskontrollanter hittat många fel i räkningen av personkryss, även bland de röster som har kontrollräknats hos länsstyrelsen, och flera rösträknare har skickats hem.

Haveri på Valmyndighetens databas

Dessutom orsakar ett haveri på Valmyndighetens databas förseningar i valresultatet i Stockholms läns landsting och i 18 av länets kommuner. Rösterna är räknade men ett tekniskt fel gör att det slutliga resultatet inte kan presenteras. Botkyrka, Haninge, Lidingö, Salem, Sundbyberg, Täby, Upplands Väsby och Vaxholm är klara medan övriga 18 kommuner ännu saknar uppgift om mandatfördelningen i fullmäktige, rapporterar DN.

Ung kvinna dödad i Kista

Klockan 23.07 på söndagen fick polisen larm om hjärtstopp på en adress i Kista. I lägenheten anträffades en kvinna livlös. Livräddande åtgärder vidtogs, men utan resultat. En man i 50-årsåldern greps misstänkt för att ha dödat kvinnan. Senare under natten anhölls mannen misstänkt för mord.

Två ordningsvakter misshandlades svårt

I samband med att en person skulle avvisas från ett t-banetåg på Fridhemsplan utsattes två ordningsvakter för kraftigt våld vid 23.30-tiden på söndagen. Båda fördes till sjukhus för vård. Ett kortare förhör har kunnat hållas med de två skadade.
Gärningsmannen, en man i 40-årsåldern kunde gripas och är gripen misstänkt för dråpförsök.

Brand på Sveavägen på morgonen

Vid 04.30 började det brinna i en elektronikverkstad på Sveavägen, mellan Odengatan och Rådmansgatan. Det tog lång tid innan Räddningstjänsten kunde lokalisera branden, men vid 06-tiden var den släckt. Ingen evakuering beordrades, men många i huset tog sig ut ändå när de kände lukten från branden. Vädringsarbetet drog ut på tiden eftersom det brann i en källare utan fönster, men vid 07-tiden räknade Räddningstjänsten med att vara klara och kunna öppna upp Sveavägen för trafik igen.

Smash and grab-försök i Skarpnäck

Vid 03.40 i natt kördes en lastmaskin in i en företagsbyggnad i Skarpnäck. När polisen fanns också en personbil som stod på tomgång, dock var inga gärningsmän kvar på platsen. Teknisk undersökning kommer att genomföras när det ljusnar.
– Det finns risk att tegelpannor rasar så vi vill inte gå in när det är mörkt, säger Kjell Lindgren på polisens ledningscentral.

ANNONS

Bil körde in i bageri i Vaxholm

Vid 01.30 fick polisen larm om att en bil hade kört in i en byggnad i Vaxholm.

– Det var en som kom hem från jobbet och såg bilen inkörd i ett bageri. Bilen var stulen, men vi vet inte om något annat har stulits, säger Kjell Lindgren på polisens ledningscentral.

Pojke föll från åttonde våningen

En 2-årig pojke föll på söndagen från fönstret i en lägenhet på åttonde våningen i ett hus i Tumba. Pojken fördes till sjukhus, men avled. En granne till familjen slog larm polisen strax efter klockan 17. Polisen gjorde en teknisk undersökning av lägenheten på kvällen, men det finns ingen misstanke om brott.

Mordmisstänkt nu på fri fot

Den person som satt anhållen misstänkt för dödsskjutningen av en ung man i Farsta är släppt. Det meddelade Åklagarmyndigheten på söndagen. Enligt åklagaren fanns det inte tillräckliga skäl för att hålla personen fortsatt frihetsberövad.

Publikrekord i superderbyt – eller ..?

Söndagens derby mellan AIK och Hammarby lockade hela 49 034 åskådare till Friends Arena. Det är den största publiken någonsin på ett Stockholmsderby, men är det dessutom rekord för allsvensk fotboll i Stockholm över huvud taget?

Inför matchen basunerades ut att det tidigare rekordet var 48 894 som såg Djurgården–IFK Göteborg 1959, en siffra som även Djurgården själva har på sin hemsida. Men enligt DN sågs matchen i själva verket av 50 750 åskådare. Källan: Siffran fanns i DN:s sportsidor dagen efter

Matchen mellan AIK och Hammarby vann hur som helst de svartgula med 1–0 efter mål av Henok Goitom, och AIK leder nu Allsvenskan med sex poäng.

Bärgningsbil tappade två hjul på E18

En stillastående bärgningsbil som hade tappat två hjul orsakade störningar på E18, efter Barkarby mot Stockholm vid 06.30-tiden. En personbil stod stilla på Nockebybron, mot Ekerö, vid 06.40-tiden. I kollektivtrafiken fanns inga större störningar inrapporterade vid 07-tiden.

Råkall morgon i Stockholm

Det är en riktigt kall morgon och det ser inte ut att bli varmare än 11 grader ens mitt på dagen. Solen tittar dock fram på förmiddagen, men sedan mulnar det troligen lite under dagen, enligt SMHI:s prognos.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.