Minister kräver granskning av Nya Karolinska

Finansministern vill inleda en statlig utredning av Karolinska sjukhuset.
Finansministern vill inleda en statlig utredning av Karolinska sjukhuset.
På tre dagar har tre planerade asylboenden brunnit. En 80-årig man föll från fönstret på demensboendet utan att personalen märkte det. Nya Karolinska stängs för en dag och all vård Fryshuset ordnar fotbollsturening till minnet av mördade Mahmoud.
Det här är natten och morgonens lokala nyheter i Stockholm.

Tre bränder på flyktingboenden på tre dagar

Det har skett två bränder på två dagar vid planerade asylboenden i Stockholm, först i Nacka och dagen efter i Åkersberga. Det är mycket ovanligt och båda bränderna misstänks vara anlagda men hur de började är ännu oklart.

Inatt brann ytterligare ett boende, för ensamkommande flyktingbarn, i Hallstahammar efter att en gärningsman kastat in ett brinnande föremål genom ett källarfönster, skriver polisen Västmanland.

Man föll från fönster på demensboende – dog

En 80-årig man föll från ett fönster på äldreboendet Borgmästargården i Vaxholm dagen före nyårsafton, utan att personalen märkte något. Senare avled han av skadorna. Nu får Norlandia care som driver äldreboendet kritik.

Nya Karolinska stängs för en dag

It-systemen på Nya Karolinska krånglar. Därför ska sjukhuset stängas ner under ett dygn för att uppdatera systemen. Ambulanser kommer att omdirigeras och all planerad vård ställs in.

På tisdagen gick finansminister Magdalena Andersson ut och föreslog en statlig granskning av Nya Karolinska. Finansministern har tidigare krävt att Moderaterna i landstinget ska tillsätta en kriskommission, nu menar hon att de inte tar sitt ansvar, skriver Dagens nyheter.

Finanslandstingsrådet Irene Svenonius (M) kontrade i en tweet att en utredning redan pågår och hon undrar om ministern inte känner till det.

Fryshuset ordnar fotbollscup till mördade Mahmouds minne

Den 25 februari anordnar Fryshuset en cup i inomhusfotboll till minne av Mahmoud Alizade som mördades på Enskede gårds gymnasium i december.

– Vi vill hedra hans minne och samtidigt ta avstånd från våldet, säger Micael Henriquez.

Mycket moln och riktigt kallt

Det blir mellan fyra och åtta minusgrader under onsdagen i Stockholmsområdet. På förmiddagen blir vädret halv klart till mulet men det lättar något till eftermiddagen. Men till kvällen kommer det mer moln söderifrån och temperaturen väntas ligga på fem minusgrader men ner mot minus 13 lokalt.