S satsar 25 miljoner extra på trygghet

Karin Wanngård (S) vill öka tryggheten.
Karin Wanngård (S) vill öka tryggheten.
Idag, torsdag väntas regeringen ta beslut om rökförbud på allmänna platser. Socialdemokraterna i staden satsar 25 miljoner kronor för att öka tryggheten i utsatta områden. Nu rullar självkörande bussar i Kista. Här är nattens och morgonens nyheter.

S satsar 25 miljoner extra på tryggheten

Socialdemokraterna satsar nu 25 miljoner kronor för att öka tryggheten i utsatta områden, det rapporterar SVT. Ordningsvakter ska patrullera där det behövs och kameror kommer att sättas upp i samråd med polisen. Anledningen är att den upplevda tryggheten i Stockholms stad har sjunkit.

– Polisen vill ha fler kameror men känner att det inte går tillräckligt fort. Därför skjuter vi till mer medel och det är ganska unikt att kommunen går in och finansierar kameror på det här sättet, säger Karin Wanngård (S), till SVT.

Beslut idag – rökning på uteservering kan bli olagligt

Idag, torsdag väntas regeringen ta beslut om rökförbud på allmänna platser. Det väntade rökförbudet, skulle göra det olagligt att röka på uteserveringar, men också på allmänna utrymmen, som busshållplatser, idrottsplatser och lekparker.

 

Psykiatrisk utredning av man som knivhögg polis

Den man som åtalats misstänkt för att ha attackerat en polis med kniv på Medborgarplatsen i centrala Stockholm i augusti förra året, ska genomgå en rättspsykiatrisk undersökning innan påföljden meddelas.

– Enligt tingsrätten finns det övertygande bevisning om att han begått gärningen, alltså knivstuckit polismannen, säger mannens advokat Sebastian de Ciutiis, till TT.

Däremot har rätten inte tagit ställning till brottsrubriceringen ännu. Mannen har åtalats misstänkt för mordförsök, men enligt honom hade han ingen avsikt att döda polisen.

 

Alla MP: politiker i Sundbyberg hoppar av partiet

Miljöpartiets sex ledamöter och tre ersättare i kommunstyrelsen och kommunfullmäktige lämnar nu partiet i protest mot hur distriktsstyrelsen behandlat lokalavdelningen.

– Jag står inte ut längre, säger Lars Lindgren.

De stannar dock kvar på sina poster i stadshuset som oberoende/politiska vildar.

 

Nu rullar självkörande bussar i Kista

Igår, onsdag var det premiärtur för allmänheten att åka de självkörande bussarna i Kista. Bussen har ingen förare och svänger med hjälp av sensorer. Bussarna åker tre stationer, har plats för tolv personer och de har en maxhastighet på 40 kilometer i timmen.

 

Barnen i Rinkeby talade ut om dödsskjutningarna

De har sett bilder på döda personer på sociala medier tagna på den lokala pizzerian. Vägen till skolan kantas av minnesplatser och just nu får flera av dem inte gå ut i Rinkeby efter att skoldagen är över.

Mitt i träffade förra veckan elever i årskurs 6 på Kvarnbyskolan i Rinkeby efter att dödsskjutningarna i området avlöst varandra. Flera har reagerat på barnens berättelse. Läs och lyssna mer här:

 

Hamstra D-vitamin i dag

Dagen inleds blåsigt med friska eller hårda sydvästliga vindar. Fram på dagen övervägande soligt, 2-5 grader och under eftermiddagen avtagande vind. I natt omkring noll grader och lokalt kan dis och dimma bildas.