Sexutnyttjade barn startade Solberga BK 1967

Donald Boström Björn Larsson och Kjell-Åke Bertling bildade Solberga BK 1967
Donald Boström, Kjell-Åke Bertling och Björn Larsson blev sexuellt utnyttjade som barn.
✔ Sexutnyttjade barn startade Solberga BK ✔Polisen stoppar brott med mikrofoner ✔Polisen kallar samåkningstjänst för svarttaxi

Donald Boström, Kjell-Åke Bertling och Björn Larsson blev sexuellt utnyttjade som barn av sin fotbollstränare. När de var 12-år åkte de till polishuset på Kungsholmen och vittnade mot tränaren i Solberga IF. Tränaren åkte i fängelse och klubben lades ner.

De tre kompisarna kände att de var tvungna att agera.

– Jag sa: ”Vi måste bilda en ny klubb – hur ska det gå till?” Kjell-Åke sa: ”Vi frågar min storebrorsa – han är bra på papper”.

Stockholmspolisen ska stoppa brott i Järvaområdet med mikrofoner

Hundratals mikrofoner ska fånga upp ljud från skottlossningar, explosioner och skrik från Järvaområdet i Stockholm, skriver Svenska dagbladet. 

Mikrofonerna ska vara kopplade direkt till polisens ledningscentral och polisen i området får då ett sms eller mejl om något allvarligt inträffat. Systemet väntas vara i gång under nästa år.

Nu sänks hastigheten – på 17 gator i Vasastan

I den nya planen som väntas klubbas i trafiknämnden 23 november föreslås förändringar på sammanlagt 17 gator i Vasastan och city. Huvudskälet till sänkning av hastigheten är trafiksäkerheten. Det blir tryggare för gångtrafikanter och cyklister.

50-skyltarna försvinner helt och hållet och istället införs 30- och 40-gräns på de flesta gatorna i Vasastan och city.En av de största förändringarna sker vid Nybrohamnen. Där sänks hastigheten från 50 till 30. Även delar av Kungsgatan, Klarabergsviadukten, Dalagatan kommer att få nya 30-skyltar.

Polisen om samåkningstjänsten Heetch: ”Organiserad svarttaxiverksamhet”

Tjänsten Heetch lanserades i Stockholm under 2016. Heetch lanserar sig själva som en samåkningstjänst, där förare och passagerare delar på resekostnaderna. Drygt 300 förare är anslutna till appen. Förarna behöver ingen taxilegitimation och kör med sina privata bilar. DN skriver att en resa med Heetch på samma sträcka som med Taxi Stockholm kostar 336 kronor mindre.

– Det är ren och skär organiserad svarttaxiverksamhet. Punkt, säger Anders Thonfors, trafikpolis och taxiutredare vid trafikpolisen i Solna till DN.

 

Han startar fransk vinfest i Stockholm

Krögaren Bogdan Monciu ställer till med fransk vinfest på brasseriet Balzac, på Odengatan 26. Bord och stolar röjs undan, de och personalen trycker en baguette och en karaff vin i handen på sina besökare. Sen blir den en så kallad Beaujolais-fest.

Alla möbler bort, ni räknar med en röjig fest?

– Det brukar sägas att under Beaujolaisfesten är det enda gången du ser en fransman full ute på gatan. Och även om både du och jag vet att det inte stämmer så säger det någonting om hur det här ska firas, säger Bogdan Monciu som räknar med att det kommer cirka 200 personer under kvällens gång.