ANNONS

En anhållen för mord efter radhusbrand

Brand Römossen Tullinge
Polisens tekniker på plats i Tullinge.
Två personer har förts till sjukhus efter en svår radhusbrand i Tullinge. Flera hyresvärdar kräver att personer som vill dela lägenhet har en kärleksrelation, för att kunna slå ihop sina inkomster och få rätt till ett kontrakt. Forskare kritiserar Alliansens löfte om att göra patientuppgifter mer tillgängliga för företagen och. Här är morgonens nyheter.
ANNONS

En anhållen för mord i Tullinge

Ett radhus i Römossen i Tullinge började brinna vid fyratiden natten till fredag. Två personer fördes till sjukhus.

Vid lunchtid bekräftade polisen att en av dem avlidit. Den andra personen är nu misstänkt för mord.

– Det var en man och en kvinna. Vi tog ut dem och de fördes till sjukhus, säger Ulf Sjöholm på Södertörns brandförsvarsförbund.

Kärleksrelation krav för att få dela lägenhet

Många vill dela lägenhet med en kamrat för att få någonstans att bo, och klara höga hyror. Men flera hyresvärdar kräver att hyresgästerna ska ha en kärleksrelation för att de ska få slå ihop sina inkomster och bli godkända för ett kontrakt, rapporterar P4 Stockholm. Ett exempel är Stena Fastigheter i Bromma.

Allianslöfte om patientuppgifter får kritik

Ett av Alliansens vallöften är att göra två miljoner stockholmares patientuppgifter mer lättillgängliga för industrin. Men löftet får kritik från forskare, skriver Dagens Nyheter. Alliansen vill få ner ansökningstiden från dagens tolv månader till tio dagar, när företag vill genomföra kliniska studier, för ett texta till exempel läkemedel på  patienter. Men att snabba på processen kan innebära att patienternas personliga integritet försämras, menar kritikerna. A

Inställda tåg mellan Kallhäll och Älvsjö

På grund av ett tekniskt fel på banan vid Spånga är fler pendeltåg inställda på sträckan Kallhäll–Älvsjö. SL uppmanar resenärer att söka nästa avgång i app eller på webb. Annars rapportera inga störningar i kollektivtrafiken nu på morgonen.

ANNONS

Ta med paraply i dag

Det kan vara bra att ta med paraplyet denna mulna morgon. Lätt regn väntas under hela dagen. Temperaturen blir mellan 16 och 17 grader. På kvällen väntas molntäcket lätta något.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.