Två till sjukhus efter storbråk på Vasagatan

Larmet om bråket på Vasagatan kom in klockan 20.40 på måndagskvällen.
Larmet om bråket på Vasagatan kom in klockan 20.40 på måndagskvällen.
Två personer fick föras till sjukhus efter ett bråk på Vasagatan igår kväll. I Morgonkollen kan du också läsa om domen efter Jordbro-mordet och om badhuset som nu ligger ute till försäljning.

Stort bråk på Vasagatan – två till sjukhus

På måndagskvällen utbröt ett större bråk utanför McDonald’s på Vasagatan. Två personer fick föras till sjukhus.

Enligt vittnen ska flera personer ha sprungit iväg från platsen innan polisen kom fram. Polisen undersökte under kvällen övervakningskameror i jakten på gärningsmännen.

Åtalades för mord – döms för misshandel

I augusti förra året hittades en man i 60-årsåldern död vid en parkbänk i Jordbro i Haninge kommun. En 27-årig man åtalades för mordet men tingsrätten ändrar nu rubriceringen till synnerligen grov misshandeln och dömer mannan till fängelse i 6,5 år.

Kammaråklagare Marcus Ekman säger till Mitt i att han överväger att överklaga.

– Jag har svårt att se att man med ett sådant omfattande våld inte ska ha förstått att vederbörande med stor sannolikhet kommer dö. Det är frågan om över 80 knivskador, och det måste ha stått klart för var och en att det var en helt livsfarlig gärning.

Köp ditt eget badhus på Söder

Liljeholmsbadet vid Hornstulls strand, som staden stängde 2016, ligger nu ute till försäljning. Det finns ingen prislapp satt men den som vill kan lämna bud på det stängda badhuset.

Ett krav är dock att köparen bedöms vara en seriös och långsiktig aktör som ska använda lokalen till en verksamhet som är öppen för allmänheten.

Mordförsök på Lidingö

Strax innan midnatt fick polisen in larm om att en person blivit skuren av någon slags kniv i en bostad på Lidingö. När polisen kom fram till bostaden fanns, förutom den knivskurne personen, ytterligare två personer som plockades med till förhör.

Enligt polisen var offret allvarligt skadat och fick föras till sjukhus. Polisen rubricerar händelsen som mordförsök.

Solig dag väntar

Enligt SMHI väntar en solig och klar tisdag över hela Stockholm. Kylan kommer dock att vara kvar och temperaturen stiger till som mest –1 grad. Någon nederbörd är inte att vänta men däremot kraftig nordlig vind.