Hälften av sjuksköterskorna på barnakuten hotar med uppsägning

Bilder på Nya Karolinska universitetssjukhuset. Karolinska sjukhuset
Hälften av sjuksköterskorna på barnakuten hotar med uppsägning.
Sjuksköterskor vid barnakuten hotar med att säga upp sig efter det nya arbetstidsavtalet, ung tonårsflicka räddades från att hoppa ner på spåren och flera bilar står stilla i Stockholmstrafiken. Det här är nattens och morgonens nyheter.

morgonkollen balk morgonens stockholmsnyhet

Hälften av sjuksköterskorna hotar att säga upp sig

Ett nytt arbetstidsavtal införs nu för flera tusen sjuksköterskor vid akutsjukhusen i Region Stockholm, vilket Mitt i rapporterat om i flera artiklar tidigare. Det nya arbetstidsavtalet har redan orsakat att flera anställda vid Nya Karolinska sagt upp sig. Nu hotar hälften av sjuksköterskorna vid barnakuten med att säga upp sig i ett öppet brev till politiker och sjukhusets ledning, rapporterar SVT. 

– I vilket annat yrke skulle folk gå med på att helt plötsligt få mindre i lön? frågar sig sjuksköterskan Malin Vallblom.

morgonkollen balk nattens händelsenyhet

Tonårsflicka räddades från att hoppa på spåret

Klockan 21.10 inkom ett larm om en tonårsflicka som stod på den yttersta kanten till tunnelbanespåren i Stadshagen. Flickan hölls kvar av andra passagerare i väntan på att polisen skulle komma. Polisen tog då beslutet att hon behövde vård på ett sjukhus med psykiatrisk inriktning, skriver Stockholmspolisen på sin hemsida.

morgonkollen balk läget i stockholmstrafiken

Flera havererade fordon

Det står flera stillastående bilar i Stockholmstrafiken under morgonen. Dels en på Nynäsvägen i riktning mot Stockholm i höjd med Vega, en annan står E4:an höjd med trafikplats Glädjen i riktning mot Uppsala samt en bil på Norrtäljevägen på väg mot norrut i höjd med Ullna.

morgonkollen balk dagens stockholmsväder

Härliga fem plusgrader!

Det har varit ett synnerligen kyligt april än så länge. Temperaturen har legat kring nollan under veckan med försiktiga snöflingor i luften. Idag bjuds det inte heller på någon vårvärme – men fem plusgrader och ökade solchanser är alltid något.