ANNONS

Skärgårdsbor kan få vänta på el i två veckor till

Strömlöst i stora delar av Vallentuna kommun.
6500 av Vattenfalls kunder är fortfarande utan ström.
Boende i skärgården och i Norrtälje kommun kan få väntar två veckor till på att få elen tillbaka. Antikrundan firar 30 år och kliver in hos kronprinsessan i Haga. Halt på vägarna under onsdagen. Det är rubrikerna i Morgonkollen.
ANNONS

Strömlöst i två veckor till

Boende i skärgården och i delar av Roslagen kan få vänta i ytterligare en till två veckor på att få elen tillbaka, det skriver Vattenfall i ett pressmeddelande.

Tidigare har man sagt att alla fel skulle vara fixade till i morgon, 10 januari, men nu meddelar elbolaget att det dröjer ytterligare.

Under tisdagen var omkring 6500 kunder fortfarande utan ström, de flesta av dem bor i Norrtälje kommun.

Även öarna i Roslagens skärgård är extra hårt drabbade. Prognosen för när elen ska vara tillbaka för dessa kunder har därför flyttats fram från 10 januari till 18-25 januari.

Just nu arbetar närmare 500 skogshuggare, maskinister och tekniker i Stockholms län med att reparera skadorna som stormen Alfrida drog med sig.

Studenter bor ännu i mögliga lägenheter

Studenter i Spånga tvingas ännu bo i halvfärdiga lägenheter vilka skadats av mögel och vattenläckor, det skriver Sveriges radio.

Det kritiserade studentbostadsområdet i Spånga står still och nu kräver studenterna ersättning för bristerna i lägenheterna, enligt P4 Stockholm.

ANNONS

Nu får engelsktalande ge blod

Tidigare har inte engelsktalande personer fått ge blod. Anledningen har varit risk för språkliga missförstånd när man ska ansöka om att bli blodgivare.

Stockholms län ändrar nu på reglerna och blir först med att låta engelsktalande personer med svenskt personnummer lämna blod.

Under hösten har Blodcentralen i Stockholm utbildat personalen i medicinsk engelska och både hälsodeklarationer samt informationsmaterial har översatts till engelska, det skriver Svt.

Kungligt besök under Antikrundans jubileumsår

Svt:s Antikrundan firar 30 år i år. För att uppmärksamma jubileet har man försökt att spela in alla avsnitt på slott runt om i landet i år.

I program nummer två, inspelat i Koppartälten vid Haga slott, passar experterna på att kika in hos kronprinsessan Victoria för att värdera hennes föremål, det skriver SvD

Premiären för säsongen är imorgon, 10 januari.

Risk för halka

Omkring en grad varmt och kanske till och med lite sol framåt eftermiddagen, det utlovar SMHI.

Samtidigt varnar de för att det kan bli halt på vägarna efter gårdagens snöblandade regn och då det är runt nollan till att börja med på morgonen. Så kör försiktigt!

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.