ANNONS

Stopp för skip stop-avgångar på pendeltåg

Jakobsbergs pendeltågstation
De hårt kritiserade skip stop-avgångarna på pendeltåg slopas mellan Stockholm city och Märsta. Minst tre knivrånare slog till mot butik i Bollmora. En skjutning kostar samhället 75 miljoner kronor, enligt forskare. Här är morgonens nyheter.
ANNONS

Nu är det dags: Skip stop-avgångar slopas

Den 9 december är det slut med skip stop på pendeltågen mellan Stockholm city och Märsta. Det innebär att alla tåg åter stannar i Ulriksdal, Häggvik, Norrviken och Rotebro, rapporterar P4 Stockholm. En orsak är att många resenärer klagat på skip stop-tågen. På Nynäsbanan blir snabbtågen dock kvar.

Efter kritiken: SL stoppar skip stop nästa år

En skjutning kostar 75 miljoner

75 miljoner kronor, det är den totala prislappen som samhället får betala efter en skjutning i Stockholms län. Det visar siffrorna kommer från ett internationellt forskningsprojekt.

Dna-fynd kan lösa våldtäkt

2011 våldtogs en kvinna i en taxi på Södermalm. Nu ska en misstänkt gärningsman åtalas. Hans dna-topsades nyligen, som misstänkt för andra brott – bland annat olaga hot och misshandel. Hans dna matchade med det dna från sperman  på brottsoffrets kläder.

Knivrånare hotade butikspersonal

Minst maskerade rånare trängde in i en livsmedelsbutik i Bollmora i Tyresö vid 22-tiden i går kväll, De hotade personalen med knivliknande föremål, rapporterar polisen. Ingen skadades fysiskt vid rånet. Det är inte känt vad rånarna kom över.

Tiptapp testar i London

Stockholms stad vill förbjuda sophämtningstjänsten Tiptapp – men i London har Tiptapp fått grönt ljus och testar marknaden där. Det skriver DN. DN rapporterar också att det skiljer 1860 kronor i pris mellan de firmor som staden har godkänt, för transport av hushålls- och trädgårdsavfall.

Molnen skymmer solen idag

Dagen börjar med molntäcke, men senare finns chans till solglimtar. Termometern håller sig över 0-strecket med temperaturer på 1–3 grader.  I natt blir det minsugrader.

Flyt i trafiken

Kollektivtrafiken flyter idag.  Inga störningar rapporteras under morgonen.