ANNONS

Man skjuten i båda benen i centrala Stockholm

Collage skjutning ö-malm
En man sköts i benet på Lidingövägen. Polisen jagar nu en ledare i ett kriminellt nätverk.
Morgonkollen, söndag.
Skottdrama när man sköts i båda benen på Östermalm under fredagseftermiddagen. Här kan du snöra på dig rören och göra ispremiär i helgen, och kylan bakom den lugna fredagsnatten. Här är lördagens morgonkoll.
ANNONS

Skottdrama på Östermalm

En man sköts i båda benen på fredagseftermiddagen i centrala Stockholm, rapporterar Sveriges Radio.

Polisen larmades till platsen – som ligger i närheten av Stadion på Östermalm.

– Vi åkte dit och kunde konstatera att en man i 50-års åldern blivit skjuten i båda benen, säger polisens presstalesperson, Sven-Erik Olsson till SR.

Enligt Aftonbladet har skjutningen kopplingar till Stockholms undre värld. Mannen som sköts är bland annat dömd för ekonomisk brottslighet kring olika affärs- och restaurangverksamheter i Stockholm. Nu jagar polisen en ledarfigur i ett kriminellt nätverk, enligt uppgifter till tidningen.

Mannen vid medvetande när han påträffades och fördes därefter till sjukhus. Polisen har hört vittnen som varit i närheten av skjutningen. Men på lördagsmorgonen fanns inga uppgifter om något gripande.

Platsen spärrades av för teknisk undersökning men kring klockan 19.30 hade avspärrningarna hävts.

Polisen har inlett en förundersökning om försök till mord eller dråp.

Ispremiär i helgen

Kylan är här och det är dags att snöra på grillorna. Mitt i har listat isbanorna i innerstan som håller öppet för allmänheten.

Kungsträdgårdens isbana drog igång för säsongen redan i början på veckan och från och med idag, 18 november, öppnar Vasaparkens isbana för allmänheten. Även på Östermalms IP är det fritt fram att glida ut på isen.

ANNONS

Lugn fredagsnatt i kylan

Fredagsnatten och den tidiga lördagsmorgonen verkar ha varit relativt stillsamt för polis och räddningstjänst.

En brand startade i ett rum på övervåningen i en skola i Järfälla. Men räddningstjänst var snabbt på plats och släkte efter bara några minuter. Ingen misstanke om brott finns och inga skador rapporteras. Den mindre branden misstänks ha startats av ett kvarglömt ljus.

Även för polisen bjöd inte natten på större utmaningar.

– En förhållandevis lugn natt. Två rapporterade rattfyllor och en enklare misshandel. Kanske är det kylan, säger Carina Skagerlind, presstalesperson hos Stockholmspolisen.

Men kylan kan ställa till problem i trafiken och det finns risk för fläckvis frosthalka på sina håll, enligt trafiken.se. Men än är det inget som polisen märkt av.

– Vi har inte fått in rapporter om några större problem på vägarna, säger Carina Skagerlind.

Lördagsvädret bjuder på blötsnö

Prognosen för Östra Svealand visar på lokala byar av regn eller blötsnö.

Halvklart eller mulet samt skurar, lokalt med inslag av blötsnö. I eftermiddag klart till halvklart och fram på dagen 1-4 grader.

I natt ökar molnigheten och det blir runt 0 eller ett par minusgrader. Sydvästlig vind, i söder till en början frisk. I natt vind omkring nord.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.