Man skjuten i benet mitt inne i bostadsområde

Polis  fick rycka ut till två skottlossningar under kvällen och natten.
Polis fick rycka ut till två skottlossningar under kvällen och natten.
En skottskadad man kom in till sjukhus i natt. Misstänkt vapenbrott var det även vid ett bråk i Hägersten. Det är ett par av nattens och morgonens nyheter.

morgonkollen balk morgonens stockholmsnyhet

Man skjuten i benet

En man med en skottskada i benet kom in till sjukhus natten mot lördagen, och dessförinnan hade polisen fått larm om smällar i området kring Höders väg i Norsborg.

Enligt Aftonbladet är den skjutne mannen 34 år. Han är inte livshotande skadad och medger att han blivit skjuten i Norsborg under kvällen.

– Det finns en anledning, men den behåller vi för oss själva så länge, säger Mikael Pettersson, befäl vid polisens regionledningscentral, till tidningen.

En förundersökning om försök till mord är inledd. I nuläget finns ingen misstänkt för dådet.

Skott hördes vid bråk på Hägerstensåsen

Polisen fick in larm om bråk och skottlossning på Hägerstensåsen vid vid 18.30-tiden på fredagskvällen. Tre personer slogs utomhus, varav en identifierats som brottsoffret. Personen ska dock inte vara allvarligt skadad.

Några misstänkta gärningspersoner är inte gripna, men polisen har påbörjat en förundersökningen om misshandel, grov misshandel och grovt vapenbrott.

Körde in i gravid kvinnas bil – och på polisen

Kvinnans bil hade fått punktering i Vårby backe vid 03-tiden, och hon satt i bilen när den blev påkörd av en annan bilist.

En polispatrull som kom förbi stannade, och blev även den påkörd, skriver Aftonbladet. Föraren är nu misstänkt för fattfylleri.

Ingen ska ha blivit allvarligt skadad, men två personer fördes till sjukhus.

morgonkollen balk läget i stockholmstrafiken

Lugn trafikmorgon

Vägbanorna är torra och inga incidenter har rapporterats. Inte heller kollektivtrafiken uppges ha några störningar.

morgonkollen balk dagens stockholmsväder

Soligt och varmt

Det blir en mestadels solig dag med tidvis höga slöjmoln och 10-15 grader, enligt SMHI. Vid kusten kyligare, 4-7 grader. Mot kvällen mulnar det på och i natt passerar ett regnområde.