ANNONS

En skjuten i lägenhet – allvarligt skadad

Person skjuten i lägenhet i Vasastan
Polisen har spärrat av lägenheten i Vasastan och ska genomföra en teknisk undersökning.
En person har skjutits i en lägenhet i Vasastan, polisen utreder skottlossning i Östberga och SMHI varnar för brandrisk i länet.
Här är morgonens och nattens nyheter.
ANNONS

En skjuten i lägenhet i Vasastan

En man sköts i en lägenhet i Vasastan i centrala Stockholm under fredagsmorgonen. Personen ska vara förd till sjukhus och bedöms vara allvarligt skadad, skriver polisen på sin hemsida.

En förundersökning om mord har inletts. Vid 8-tiden hade ingen gripits.

Skottlossning i Östberga

Polisen ryckte ut till Östberga i södra Stockholm under torsdagskvällen efter larm om skottlossning, rapporterar Aftonbladet. Larmet inkom vid klockan 23.19.

Enligt uppgift till Aftonbladet ska det ha avlossats skott mot en bil med människor. Polisen är dock mycket förtegen om händelsen, men bekräftar att det skett en skottlossning.

Lidingömord kopplas till byggstrid

En 57-årig man sköts till döds på Lidingö på tisdagen. Tre män greps på Lidingöbron – misstänkta för att vara inblandade i mordet.

Nu kommer uppgifter om att dödsskjutningen kan kopplas till en pågående byggkonflikt i Stockholm. Skotten ska också kunna kopplas till skjutningen på Gärdet i mars.

Akilovs offer får dela på 14 miljoner

Rakhmat Akilov döms för terroristbrott genom fem mord till livstids fängelse och utvisning. Han ska betala nästan 14 miljoner kronor i skadestånd.

Än är det oklart om försvaret kommer att överklaga domen.

Läget i trafiken

Det är förseningar på pendeltågslinjen mellan Bålsta och Nynäshamn under fredagsmorgonen och bussar ersätter mellan Ösmo och Nynäshamn. Enligt SL ska problemen vara lösta klockan 07.30.

I övrigt är det inga stora störningar i Stockholmstrafiken.

Risk för brand i länet

Det är extremt torrt i markerna i länet och nu varnar SMHI för brandrisk. Eldningsförbudet som inledde i mitten på maj gäller fortfarande.

Fredagen blir solig med temperaturer på omkring 20 grader.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.